Docenten

Yoga-Centrum-Dongen_zonnebloem

Even voorstellen

Yoga Centrum Dongen werkt met gediplomeerde yogadocenten. Hieronder stellen zij zich aan je voor. Ook hebben ze nog enkele handige tips en adviezen voor je. Je vindt ze hier.

 

Yoga-Centrum-Dongen_Mascha-den-Boer
Yoga-Centrum-Dongen_Mascha-den-Boer

Mascha den Boer

Mascha geeft op maandagochtend van 10.30 tot 11.30 uur een fijne les Yoga & Meditatie. Heerlijk om de week mee te beginnen.

Op dinsdagochtend geeft Mascha van 10.30 tot 11.30 uur Yoga Nidra.

Sandra Collin

Yoga docent en ademtherapeute Sandra geeft op woesdagochtend de Hatha Yoga en Yin & Restorative Yoga.

Op vrijdagochtend geeft Sandra de Hatha Yoga en Gentle Hatha Yoga.

Yoga-Centrum-Dongen_Inge-van-Erp

Inge van Erp

Inge geeft de lessen Pilates en Yin Yoga. op dinsdagavond

In de les Pilates werkt Inge met verschillende materialen zoals pilatesballen yoga blokken en bolsters of dekens. Deze methode geeft veel terugkoppeling aan je lichaam.

Yin Yoga

We gebruiken niet het lichaam om in een pose te komen,
maar de pose om in het lichaam te komen.
~Bernie Clark~

Word net als ik een Yin Lover.
Geniet van de stilte, voel wat het met je lijf doet, en hoe dit zelfs doorwerkt in jouw leven. Een flexibeler lijf is flexibeler in je hoofd. “Go with the flow!” zal je makkelijker afgaan

Yoga-Centrum-Dongen_Slow-Flow-&-Yin-Yoga
Yoga-Centrum-Dongen_Slow-Flow-&-Yin-Yoga
Yoga-Centrum-Dongen_Pilates

Sanny van Helden

Sanny geeft de eerste les op maandagavond Yin Yoga
Yin Yoga is gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. De houdingen rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los.
In Yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen.
Sanny geeft de tweede les op maandagavond Relax Yoga
Door middel van bewuste ademhaling en zachte houdingen gaan we toe naar meer ontspanning. Deze zachte en rustige les is een mix van Yin, Hatha en Flow yoga om spanningen los te laten en meer contact met je lichaam en het moment te ervaren.
De eindontspanning duurt in deze les langer dan normaal en bevat een uitgebreide ademhalingsoefening, visualisatie of meditatie.

Kees van den Nieuwenhuizen

Taiji Qigong (TaiChi) op woensdagavond

Taiji Qigong, vaak afgekort als TaiChi, zijn eeuwenoude Chinese gezondheidsoefeningen, die op een natuurlijke en ontspannen manier worden uitgevoerd. De trainingen, lessen vormen een combinatie van rust, ontspanning en lichamelijke activiteit.
Taiji verwijst naar de filosofie van Yin en Yang, de onafscheidelijke, elkaar aanvullende krachten, in een evenwichtige dynamische eenheid.
Het doel van de oefeningen is om de Qi, ofwel de levensenergie, de levenskracht in de natuur, in al zijn verschijningsvormen gunstig te beïnvloeden, zodat  je vitaliteit wordt gevoed en versterkt en de gezondheid wordt bevorderd.

Sanny en Kirsten

De Goedemorgen Vinyasa Yoga les of Goedemorgen Mindful Yoga les op zondagochtend worden afwisselend gegeven door onze yoga docenten Kirsten en Sanny.

Karlijn Vlug

Karlijn is yoga- en pilatesdocent en is theatermaker. Ze geeft op donderdagochtend de les Pilates

Handig om te weten

Yoga-Centrum-Dongen_zonnebloem
Zolang je kunt bewegen, kun je meedoen!

Voor alle yogavormen geldt dat je geen ervaring nodig hebt. Ook hoef je niet lenig te zijn. Yoga bij Yoga Centrum Dongen is geschikt voor alle leeftijden en lichamen. Zolang je kunt bewegen, kun je meedoen! Heb je een lichamelijke aandoening, dan hoeft dat geen probleem te zijn. Laat dat dan altijd even weten.

Kleding voor Yoga en Pilates

Makkelijke kleding, waarin je comfortabel bent en fijn kunt bewegen. Afhankelijk van de les (actiever of rustiger) kleed je je warmer of juist luchtig. Laagjes zijn altijd een goed idee. Ook warme sokken zijn fijn voor bij de eindontspanning.

Kleding voor Taiji Qigong

Makkelijke kleding, waarin je comfortabel bent en fijn kunt bewegen. Schone schoenen die alleen binnen gebruikt zijn.

Wat neem je zelf mee?

Een handdoek of eigen yogamatje om over het matje te leggen wat bij ons aanwezig is. Kussens, bolsters en dekentjes zijn bij ons aanwezig.

Voorzieningen

We hebben meerdere toiletten met extra hygiëne voorzorg, maar geen aparte kleedruimte of douche.

Eerste les?

Meld in je eerste les even aan de docent dat je een proefles komt volgen, zodat zij persoonlijk met je kan kennismaken.

 

We zien je graag in ons prachtige yoga centrum.

Heb je vragen? Neem dan contact op, we helpen je graag.