Nieuws

 

Vrijdag 21 juni 2024

Wereld yoga dag

Yoga in de natuur & picknick bij zonsondergang

onder begeleiding van
Sanny van Helden

De Verenigde Naties heeft vrijdag 21 juni 2024 uitgeroepen tot internationale Wereld Yoga Dag en dat laten we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan.

Waarom een Wereld Yoga Dag?

Wereld Yoga Dag is een fantastische gelegenheid om yoga in de schijnwerpers te zetten en mensen bewust te maken van de voordelen ervan. In Nederland wordt deze dag op diverse manieren gevierd, met yogasessies, workshops en lezingen. De populariteit van yoga in Nederland groeit aanzienlijk. Dus rol je mat uit en geniet!

Op de langste dag van het jaar gaan we samen naar buiten en vieren we tijdens deze uitgebreide mindful yoga special de ZomerZonnewende.

Wat is de ZomerZonnewende?

De ZomerZonnewende is de start van de zomer. Deze dag schijnt de zon het langst. Hierna worden de dagen langzaamaan weer korter. De zomer staat voor groei, bloei en rijping. In de zomer voelen we ons vaak krachtiger en hebben we meer zelfvertrouwen. En deze start van de zomer vieren wij graag met jullie samen.

Wat gaan we doen?

Op vrijdagavond 21 juni verzamelen we om 19.00 uur op de parkeerplaats bij de yogastudio. We rijden met elkaar naar de Loonse en Drunense Duinen. Daar aangekomen maken we een mooie Mindful wandeling naar de plek waar we in de duinen een Mindful Yogales houden.

Na deze Mindful yoga spreiden we de kleden uit voor een heerlijke zomerse picknick om te genieten van de zonsondergang.

Programma

 • 19.00 uur Verzamelen parkeerplaats yogastudio
 • 19.05 uur Vertrek richting Loonse en Drunense Duinen
 • 19.20 uur Aankomst parkeerplaats De Roestelberg
 • 19.30 uur start Mindful wandeling
 • 20.00 uur Start Mindful Yogales in de duinen
 • 21.15 uur Start picknick
 • 22.00 uur Zon gaat onder en we wandelen terug naar parkeerplaats

Neem je yogamat en een (picknick) dekentje mee. Heb je geen yogamat, vertel het ons en wij zorgen voor een yogamat.

De prijs voor deze Special “Wereld Yoga Dag” is  € 40,00 per persoon en is inclusief picknick.

Zaterdagochtend 25 mei

van 9.30 – 12.00 uur

Workshop
“Vrouw & het bekken”

onder begeleiding van Mascha

Een 2 1/2 uur durende workshop in het teken van een gezonde bekkenbodem.

Deze special staat in het teken van vrouw zijn en het belang van een gezonde bekkenbodem. Je kunt als vrouw problemen ervaren in het bekkengebied, zoals een verzakking, pijn, spanning, urineverlies. Je bent zeker niet de enige. Ook als je geen (fysieke) problemen ervaart is het belangrijk dat je je bekkengebied als een thuis ervaart, als een veilige plek, die je een basis biedt. Daarnaast staat het gebied van je bekken en buik voor plezier, creativiteit en spelen. Het is zo fijn als de energie kan stromen en je je levendig en vrij voelt.

Naast versterkende houdingen doen we ook oefeningen om te veel spanning in het bekkengebied los te laten.

Wat kun je nog meer in deze workshop verwachten:

Yoga & beweging
Meditatie
Bewustwording en aandacht voor jezelf
Adem- en ontspanningsoefeningen
Praktische informatie over het bekken
Verbinden met andere vrouwen
Hand-out met tips & oefeningen en adressen

Voor alles geldt dat je geen ervaring nodig hebt.

Je bewust worden van het bekkengebied levert zoveel voordelen op. Je voelt je meer verbonden, creatief en vrolijk. We gunnen het iedere vrouw dit te mogen ervaren. Dus ook de vrolijkheid krijgt aandacht in deze workshop.

Deze ochtend is speciaal voor jou, om te landen in je lichaam en je gedachten even te ontspannen, je vrij en sterk te voelen. En dus ook als je geen problemen ervaart een fijn moment voor jezelf.

Het is belangrijk dat we in de workshop de tijd nemen, voor de oefeningen èn voor elkaar, om te delen en in vertrouwen samen te zijn.

Er is ruimte voor gesprek met een warm kopje thee met uiteraard een zelfgemaakte, vers gebakken lekkernij.

De prijs voor deze Workshop is  € 35,00 per persoon.

Vrijdagavond 5 april van 19.30 – 21.30 uur

Special DUO Yoga
plezier, verbinden en ontspannen

onder begeleiding van Sandra

Wat is leuker dan yoga? Samen yoga! 

Kom samen met je broer, zus, vriend, vriendin, neef, nicht of partner een fijne avond beleven. Kom je alleen? Wij vinden een Duo yoga partner voor je. Iedereen is welkom; Ervaring met yoga is niet nodig.

Bouwen van vertrouwen op jezelf en op de ander.

Kun jij vertrouwen en je overgeven? Of wil je daarin groeien en stappen maken? Doe mee en laat je verrassen!

Duo yoga is een mooie manier om de onderlinge band te versterken.

Deze special is voor iedereen die een hele leuke en bijzondere avond wil hebben. Voor de yogi die samen met een vriend of vriendin, broer of zus, neef of nicht yoga wil doen. Voor degene die de band met zijn of haar partner wil versterken. Oftewel voor iedereen!

De yoga houdingen zijn op elkaar afgestemd en je ondersteunt en stimuleert elkaar door de symmetrie van de houdingen. De special bevat speelse elementen van beweging en plezier. We  doen houdingen met zijn tweetjes en prachtige houdingen met de hele groep. We beginnen met stretchen en opwarmen. We eindigen met een heerlijke, lange ontspanning!

Aan het eind van deze avond genieten we van een lekker kopje thee met uiteraard een vers gebakken lekkernij erbij.

De prijs voor deze Special “DUO Yoga” is  € 40,00 per duo (=2 personen), 1 persoon van het duo schrijft in en per mail laat je ons weten met wie je een duo vormt. Ben je alleen en wil je graag meedoen, laat het ons per mail weten en wij zorgen voor een duo partner.

Vrijdagavond 2 februari van 19.30 – 21.30 uur

Winter Special
Yin & Water
Onder begeleiding van Kirsten

Stel jezelf de vraag waarvoor jij ‘s ochtends werkelijk je bed uit komt.

Durf te Dromen

Tijdens deze Winter Special hebben we veel aandacht voor de energiecentra (chakra’s) van het heiligbeen en de keel.

Wil jij gaan handelen naar wat écht belangrijk is? Een start maken om afscheid te nemen van steeds terugkerende patronen? Volg je gevoel om het juiste pad te gaan volgen.

Het water in ons lichaam kan bevroren zijn, waardoor de levensenergie niet meer kan stromen en opgeslagen informatie niet toegankelijk is.

Door Yin houdingen voor langere tijd aan te nemen, laat je het bevroren water in jouw lichaam smelten. Dit geeft jou inzichten en helpt je te herinneren.

Kirsten neemt je in de deze Yin Special mee naar een innerlijke beleving, met mooie muziek en klanken van de koshi windgong met het element water, de ocean drum en de mantra ‘VAM’.

Deze klanken werken ontspannend en rustgevend en zijn een prettige ervaring voor lichaam en geest.

De prijs voor deze special bedraagt € 27,50 per inschrijving en is inclusief een hartverwarmend kopje thee met uiteraard een zelfgemaakte, vers gebakken lekkernij erbij.

Aan het eind van deze avond ontvang je een mooie herinnering aan deze bijzondere special zodat je de kracht, energie, moed en doorzettingsvermogen mee kunt nemen in het dagelijkse leven.

Reserveer deze 2 uur durende Winter Special en start met vernieuwde energie en maak mooie plannen.

Vrijdagochtend 29 december van 10.00 – 12.00 uur

Special
Tijd voor verbinding met jezelf & de ander
Onder begeleiding van Mascha

Aandacht, Stilstaan en Verbinden

Tijdens deze bijzondere special maken we door middel van meditatie contact met jouw centrum. Om het hart te openen doen we energie oefeningen & yogahoudingen.

We luisteren naar mooie muziek en tekst om mee te verbinden. We sluiten af met yoga nidra voor zelf-liefde.

Veel warmte en kaarsen

De studio is warm en verlicht met veel kaarsen om deze sfeervolle special van 2 uur intens te beleven. Tijd om samen te zijn, samen te delen en te genieten.

De prijs voor deze special bedraagt € 27,50 per inschrijving en is inclusief een hartverwarmend kopje thee met uiteraard een zelfgemaakte, vers gebakken lekkernij erbij.

Sluit het jaar af met goede intenties en reserveer deze fijne special. 

Vrijdagavond 15 december

van 19.30 – 21.00 uur

Special
“Reis door de Chakra’s
met Modern Vinyasa Yoga”

Chakra komt uit het Sanskriet en betekent “wiel”. De Chakra’s staan voor de 7 belangrijkste energiecentra in je lichaam. Zoals een wiel draait, zorgt elk chakra voor de doorstroom van energie in je lichaam. Deze wielen beïnvloeden ons fysieke, mentale, emotionele en spirituele welzijn.

Voel je je niet goed of heb je het idee dat je niet in balans bent? Ben je snel geagiteerd of mis je juist een brandend vuurtje? Weet je niet waar je heen wilt of ben je juist te gefocust? Ben je aan het einde van de dag heel moe of kun je juist de slaap niet vatten? Dan kan het zijn dat je energie niet lekker door je lichaam stroomt en je chakra’s uit balans zijn.

Sanne neemt je mee tijdens deze reis door de chakra’s. Met vinyasa yoga zullen we door asana’s (yogahoudingen) en door ons bewustzijn te richten op een specifiek gebied in ons lichaam, een begin maken met het beter laten doorstromen van de energie om de mogelijke blokkades open te breken. Als de energie lekker kan stromen komen we meer in balans, verhogen we ons welzijn en bereiken we meer innerlijke vrede.?

Wil jij de wielen laten draaien en de energie laten stromen?

Deze special is een goede eerste stap om jezelf te verrijken met kennis, te ervaren en te groeien op zowel persoonlijk als spiritueel niveau. De reis door de chakra’s met vinyasa yoga zal bestaan uit pranayama (ademwerk), asana’s  en meditatie waarin we de chakra’s ontmoeten en ervaren.

Iedereen kan mee doen. Het enige wat je nodig hebt is een open geest en open hart.
Ben je klaar om op ontdekkingsreis te gaan?

Deze special is onder begeleiding van Sanne op vrijdagavond 15 december van 19.30 tot 21.00 uur.

De prijs voor deze special bedraagt € 25,00 per inschrijving.

Na afloop drinken we samen een kopje thee met uiteraard een vers gebakken lekkernij erbij.

Reserveer de special en geef deze aan jezelf kado.

 
 

Vrijdagavond 17 november

van 18.30 – 20.00 uur

Special XXL Yoga

“loslaten en ontspannen het weekend in”

Druk, druk, druk….  Ben jij er ook zo goed in om de hele week allerlei ballen in de lucht te houden? Op het werk, thuis, in je gezin of daarbuiten?
 
Hoe heerlijk is het dan om op vrijdagvond een moment voor jezelf te nemen en dit alles even los te laten. Zowel in je hoofd als in je lijf.  In de XXL les met Sanny op vrijdagavond 17 november kan dit. Van 18.30 tot 20.00 uur stap je op je mat voor een lekkere en lange relaxles met restorative & yin yoga houdingen, mindfulness, ademhalingsoefeningen, uitgebreide bodyscan en rustgevende muziek.

Ontspannen en klaar voor het weekend

Na deze XXL les ben je weer helemaal terug bij jezelf, ontspannen en klaar om uitgerust het weekend in te gaan. Deze les is geschikt voor iedereen; drukke doeners, de bezige bijtjes, de altijd maar doorrenners, de werkpaarden, stresskonijnen of waarom jij denkt dat het voor jou nodig is.

Deze special is onder begeleiding van Sanny op vrijdagavond 17 november van 18.30 tot 20.00 uur.

De prijs voor deze special bedraagt € 25,00 per inschrijving.

Na afloop drinken we samen een kopje thee met uiteraard een vers gebakken lekkernij erbij.

 
 

 “ONS THEETUINTJE”
“Helder” Gedichten vanuit zuiver inzicht

 door Monique Nollen

Zaterdag 4 november 2023 van 13.30 tot 15.00 uur

We zijn enorm blij dat Monique haar gedichtenbundel bij ons wil presenteren.

We luisteren naar een aantal inspirerende gedichten. Een aantal thema’s zoals afscheid, hoop, vertrouwen, universele wijsheid en liefde komen aan bod met bijbehorende gedichten.
Hoe is het zo begonnen en hoe werkt het creatieve proces en we horen een paar gedichten uit de begintijd. 

Iedereen die wil leest zelf een gedicht voor om te kijken wat het bij je doet. Wat voel je, wat spreekt je aan.

Deze voordracht is voor iedereen met interesse in gedichten of lekker wil luisteren naar mooie verhalen. Er is uitgebreid tijd voor een kopje thee met iets lekkers erbij.

Schrijf je gratis in via deze website. Ga naar het lesrooster en reserveer deze voordracht.

 
 

Special Yoga Nidra XL met klankschalen reis

Vrijdagavond 6 oktober en/of 13 oktober 2023 van 19.30 – 21.00 uur

Yoga Nidra is de slaap van de yogi. Onder begeleiding word je in een staat van “zijn” gebracht waarin je ontvankelijk bent voor nieuwe inzichten. Het werkt super ontspannend en daarnaast doet het veel goed voor je lijf. Door deze methode komt je zenuwstelsel tot rust. Als dit gebeurt komen er stofjes vrij in je lichaam die zorgen voor meer rust en geluksgevoel. Daarnaast is het een training voor je brein, je kunt tot inzichten komen en het draagt bij aan een betere concentratie.

En alsof dat nog niet genoeg is gaan we vervolgens in deze special door met een klankreis. Ook dit werkt zeer rustgevend en de trillingen van de klankschalen brengen je binnenste in beweging. Deze special is op vrijdagavond zodat jij super relaxed het weekend in kunt gaan. Je zult slapen als een roosje. We eindigen met een theetje en wat lekkers.

Deze special is onder begeleiding van Inge.

Vrijdagavond 6 en/of 13 oktober van 19.30 tot 21.00 uur.
De prijs voor deze special bedraagt € 27,50 per inschrijving
 

Special Yoga onder begeleiding van Kirsten
Sound Journey onder begeleiding van Nick

Vrijdagavond 10 februari 2023
19.30 – 21.30 uur

Yoga en klanken hebben een rustgevend effect in je lichaam (ademhaling, hartslag, bloeddruk), in je hersenen en in je zenuwstelsel. Het kan je helpen om dichter bij je gevoel te komen, zowel fijne als vervelende emoties. Het is vervolgens aan jou hoe je met deze losgeweekte gevoelens om wilt gaan.

In het eerste gedeelte van deze special nodigt Kirsten je tijdens meditatie en zachte, vloeiende yogahoudingen uit om verbinding te zoeken met de echtheid die voortkomt uit je hart en je te verbinden met je ware zelf. Open je hart, adem met je hart en verbindt je met de alomvattende energie, de energie van liefde. Voel de rust en warmte stromen en luister naar wat je hart je ingeeft.

Aan het einde van de yoga zingen we gezamenlijk de Gayatri mantra. Een mantra is als een soort lied. Het herhalen van de mantra brengt je tot rust en verbindt je met wat je werkelijk bent, namelijk licht. De mantra werkt reinigend op je fysieke lichaam, je emotionele lichaam en je ziel, je hart. Het is een mantra van vrede en liefde voor iedereen. De Gayatri mantra verbindt je met je ware ik, brengt je bij je hart gevoel.

Om Bhur Bhuvah Svah
Tat Savitur Varenyam
Bhargo Devasya Dhimahi
Dhiyo Yo Nah Prachodayat

In het tweede gedeelte van deze special neemt Nick je mee in een ontspannende Sound Journey.

Een Sound Journey assisteert de luisteraar in het bereiken van een ontspannen of zelfs meditatieve staat door het “meegevoerd worden” door de verschillende klanken en geluiden. Dit is vergelijkbaar met meditaties op basis van het reguleren van ademhaling alleen is het hier het geluid dat helpt deze staat te bereiken. De Sound Journey is zowel een passieve als actieve ervaring. Je kunt ontspannen liggen op de mat met een rustige ademhaling en op die manier jezelf voorbereiden om de geluiden te ontvangen. Het is vanuit die rust dat je deelneemt door open te staan en bewust te worden van ieder geluid dat voorbij komt. De geluiden helpen zo het pad te creëren om, idealiter, die plek van meditatie te bereiken. Verwacht een grote verscheidenheid aan instrumenten die geleidelijk en op subtiele wijze het geluidspectrum zullen vullen.

Laat je meevoeren door de verschillende klanken en geluiden

Nick is in het dagelijks leven een jurist, maar heeft grote interesse in Yoga, Kirtans en Sound Journeys. Hij heeft in de zomer van 2022 de opleiding “Multi-instrumental Sound Journey” gedaan bij zijn leraar Shervin Boloorian, oprichter van Soundhealingbali gebaseerd in Ubud, Bali. 

De prijs voor deze Special Yoga met Sound Journey van 2 uur bedraagt € 28,50 per persoon en sluiten af met een kopje thee en iets lekkers.

Schrijf je in via het lesrooster van Yoga Centrum Dongen en reserveer een plaatsje.

Workshop Voornemens 2023 met Sandra Collin

Zaterdagochtend 14 januari 2023 van 9.30 – 11.30 uur

Betere gezondheid – Minder stress – Meer bewegen

Spreekt jou dit aan? 
Wil jij ook je kans verhogen om werkelijk gezonder te leven in 2023?
Wil jij dat jouw goede voornemens blijvende verandering opleveren?

Schrijf je dan in voor mijn workshop op zaterdag 14 januari 2023 en kom:

 • stilstaan en -liggen bij wat je werkelijk wilt
 • ontdekken hoe je voornemens het beste om kunt zetten in nieuwe gewoontes
 • ervaren hoe je middels je adem gezonder kunt worden en  ondervinden op welke manieren je meer ontspanning in je leven creëert
 • meedoen met helende bewegingsvormen uit de yoga en Qigong

Van Goede voornemens Nieuwe gewoontes maken

Goede voornemens sneuvelen meestal snel. Dat is zeer demotiverend. De truc is het aanleren van nieuwe gewoontes! Tijdens de workshop vertel ik je hoe je jouw voornemens makkelijker in je dagelijks leven inpast. Je zult ontdekken dat dit haalbaar is. Je hebt tijd om zelf een realistisch plan te maken waarmee je thuis en/of op je werk vooruitgang gaat boeken.

Na de workshop drinken we samen een kop thee met iets lekkers erbij.

Je gaat naar huis met kennis hoe je van goede voornemens nieuwe gewoontes kunt maken. Je  hebt een concreet plan voor jezelf, je bent enthousiast en hebt veel zin daarmee aan de slag te gaan. Je bent er klaar voor de eerste stappen vooruit te zetten!

Zet je eerste stap en schrijf je in!

Je volgt deze workshop voor € 25,00 per persoon.

Sfeervolle Jaarafsluiting oud & nieuw
Woensdagavond 28 december 19.00 – 21.00 uur
onder begeleiding van Sanny

De tijd van het jaar is weer aangebroken om stil te staan bij wat geweest is. Het is ook de tijd om je wensen voor het nieuwe jaar helder te krijgen. En hoewel je dit op elk moment in je leven kunt doen, vinden wij het fijn om dit met een eindejaar ritueel te doen.

De yoga studio is gevuld met sfeervol kaarslicht.

We beginnen deze special met zachte yoga oefeningen om weer bij ons zelf te komen en vooral mindful te voelen. Daarna doen we een oefening om het jaar af te sluiten én het nieuwe jaar te verwelkomen. Met een mooie eindontspanning sluiten we deze special af.

Neem op deze avond een bewaardoosje mee.
Klein, groot, lelijk, mooi, mat of sparkelend. Alles mag…. Het is jouw bewaardoosje, een doosje met een belofte naar jezelf. Want in deze special gaan we, naast afscheid nemen, op zoek naar onze wensen, dromen en verlangens voor het nieuwe jaar.

Kies tussen Kerst en Oudjaar een momentje voor jezelf om te relaxen, stil te staan, los te laten en vooruit te kijken. Doe je met ons mee? Wees er snel bij want we hebben slechts plaats voor 12 deelnemers. Wil je liever online vanuit je eigen omgeving meedoen? Dat kan ook!

Deze special is op woensdagavond 28 december van 19.00 uur – 21.00 uur
Na afloop drinken we samen nog een kopje thee met wat lekkers.

Kosten: 25,00 per persoon.
Indien je online mee wilt doen dan komen de kosten op € 20,00 per persoon.

 

Workshop “Op adem komen” met Sandra Collin

Zaterdagochtend 12 november 2022 van 9.30 – 11.30 uur

Veel mensen ademen te veel, te snel en door de mond. Consequentie daarvan is dat je hoog gaat ademen in de borst. Dit is stressvol voor je lijf. De meeste mensen weten niets of maar weinig over de juiste ademhaling. Zonde, want de juiste ademhaling kan klachten verlichten of zelfs helemaal verhelpen. Denk daarbij aan stress, slapeloosheid, snurken en apneu, pijnklachten, hooikoorts, angst, astma, COPD en niet te vergeten concentratieproblemen. Herken je klachten? Kom ontdekken wat voor verschil de juiste ademhaling maakt en welke grote rol je neus in de ademhaling speelt!

Deze workshop wordt een combinatie van ademhalingsoefeningen en zachte yogahoudingen zoals in Yin Yoga, Restorative Yoga en Yoga Nidra. Iedereen kan meedoen! Iedereen heeft er baat bij! Bovendien is, in een tijd waarin we altijd aanstaan, tijd nemen voor jezelf het grootste cadeau dat je jezelf kunt geven! Ik garandeer je dat je heerlijk uitgerust naar huis gaat!

Na afloop drinken we samen nog een kop thee met wat lekkers. Kosten: 25,00 per persoon.

Adem bewust Wees gerust

Yoga Centrum Dongen introduceert

 “ONS THEETUINTJE” 

Zaterdagochtend 10 september van 9.30 – 11.00 uur

Naast onze yoga- pilates- en Taiji Qigong lessen willen wij op een andere manier iets fijns organiseren waarbij we samenkomen, naar elkaar luisteren en wellicht van elkaar te leren.

Met “ONS THEETUINTJE” gaan we gezellige activiteiten organiseren. Dat kan op allerlei manieren en we gaan het samen beleven. We vertrouwen erop dat leuke ideeën vanzelf komen boven drijven. 
Tijdens het samenzijn vinden wij het belangrijk dat er respect is voor elkaar, we lief zijn en zorgen voor elkaar. Met een goede dosis humor maar vooral om samen te kunnen genieten van een wandeling of uitstapje waar je jezelf kunt zijn.

Heerlijke wandeling “even op adem komen”

Het eerste uitstapje is een wandeling op zaterdag 10 september om 9.30 uur.
We ontvangen je graag bij ons Yoga Centrum met een heerlijk kopje thee en iets lekkers.

De wandeling duurt zo’n 45 minuten en we houden rekening met het wandeltempo van de groep.
Tijd om van de omgeving te genieten of met je buurvrouw of buurman te praten is er voldoende.

Een goed begin van de ochtend om daarna de dag ontspannen te vervolgen.

Schrijf je GRATIS in met een vriend of vriendin.

Special Yoga Nidra XL met klankschalen reis

Vrijdagavond 7 oktober 2022 van 19.30 – 21.00 uur

Yoga Nidra is de slaap van de yogi. Onder begeleiding word je in een staat van “zijn” gebracht waarin je ontvankelijk bent voor nieuwe inzichten. Het werkt super ontspannend en daarnaast doet het veel goed voor je lijf. Door deze methode komt je zenuwstelsel tot rust. Als dit gebeurt komen er stofjes vrij in je lichaam die zorgen voor meer rust en geluksgevoel. Daarnaast is het een training voor je brein, je kunt tot inzichten komen en het draagt bij aan een betere concentratie.

En alsof dat nog niet genoeg is gaan we vervolgens in deze special door met een klankreis. Ook dit werkt zeer rustgevend en de trillingen van de klankschalen brengen je binnenste in beweging. Deze special is op vrijdagavond zodat jij super relaxed het weekend in kunt gaan. Je zult slapen als een roosje. We eindigen met een theetje en wat lekkers.

Deze special is onder begeleiding van Inge.

Vrijdagavond 7 oktober van 19.30 tot 21.00 uur.
De prijs voor deze special bedraagt € 22,50 per inschrijving
Deze special gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Special; Yoga & Dans met José Smulders

Zaterdag 21 mei van 10.00 tot 12.00 uur

Laat jezelf verrassen door Yoga & Dans! 

Ervaar de unieke combinatie van verstilling, kracht en levenslust die ontstaat wanneer je yoga, dans en muziek samenvoegt.

Tijdens Yoga & Dans combineer je houdingen uit de yoga en bewegingen uit de danswereld met elkaar. Dit alles uitgevoerd op muziek. Het nodigt je uit om bewust in het moment aanwezig te zijn en verbinding te leggen met jezelf. Daarnaast kan het een meditatieve werking hebben. Je beweegt binnen jouw mogelijkheden en je onderzoekt wat de beweging met jou doet.

We beginnen met een meditatie, gevolgd door een korte yogales waarin we de houdingen die voorkomen in de dans gaan ervaren. Daarna gaat de mat weg en verbinden we de houdingen met dansante bewegingen in de volgorde van de dans en voeren we de dans uit op muziek. De les wordt afgesloten met een eindontspanning.

De workshop wordt gegeven door José Smulders. Creativiteit en beweging vormen een rode draad in haar leven. Ze volgde de dansopleiding aan het conservatorium in Den Haag die ze in het laatste jaar niet heeft kunnen afmaken. Na een lange periode heeft ze de dans weer opgepakt door een aantal jaren flamenco lessen te gaan volgen.

Toch bleef er een gemis. Totdat er per toeval yoga op haar pad kwam. Waar ze met de dans heel fysiek en competitief bezig was geweest, zorgde yoga ervoor dat ze niet meer verder gaat dan haar eigen mogelijkheden. Omdat ze zich meer wilde verdiepen in yoga is ze diverse opleidingen gaan volgen, waaronder Yoga & Dans. José kijkt ernaar uit om haar ervaringen met jou te delen.

 

De prijs voor deze special bedraagt € 25,00 per inschrijving en is inclusief een lekker kopje thee met iets lekkers.
Deze special gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Special; serie van 4 lessen Stressreductie

In deze special leert Sanny je hoe je yoga beter kunt inzetten om stress te verminderen.

We gaan aan de slag met Yin en Restorative yoga. Ik leer je alles over het verminderen van spierspanning en hoe je de ademhaling beter kunt inzetten. Daarnaast leg ik je uit hoe stress doorwerkt op jouw zenuwstelsel, je immuunsysteem en je hormoonhuishouding. Stress is op zich niet slecht. Chronische stress wel en kan voor veel, vaak chronische, klachten zorgen

In Yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en je lichaam te voelen. De yin houdingen zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. Met Restorative Yoga spreek je het zelfherstellende vermogen van je lichaam aan. En dit kan hard nodig zijn na of in een periode van teveel stress en overbelasting.

Wil je al langere tijd meer weten over wat de relatie tussen stress, yoga, ademhaling en ontspanning is? In 4 ochtenden van 1,5 uur krijg je hierover wekelijks een half uurtje uitleg en daarna doen we een uur lang Yin of Restorative yoga.

Deze special is onder begeleiding van Sanny.
Serie van 4 lessen op:

1e les zaterdag 19 maart 2022
 • 9.30-11.00 uur
2e les zaterdag 2 april 2022
 • 9.30-11.00 uur

3e les zaterdag 9 april 2022

 • 9.30-11.00 uur

4e les zaterdag 23 april 2022

 • 9.30-11.00 uur
De prijs voor deze special bedraagt € 80,00 per inschrijving. 4 lessen à 1,5 uur.
Deze special gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Jaarafsluiting; Yin yoga by candlelight

Deze special vindt plaats op:

dinsdagmiddag 28 december van 14.30 – 16.30 uur en op woensdagochtend 29 december van 9.30 – 11.30 uur.

Tijdens deze special, onder begeleiding van Mascha, reflecteren we op het afgelopen jaar en maken we ruimte in onze geest door bewust ballast los te laten.

Met zachte Yin yoga ontspan je je lichaam en ontdoe je jezelf van opgeslagen emoties. Je creëert openheid om al het nieuwe te verwelkomen.

Met kaarsen maken we licht in deze donkere dagen. In deze special doen we een ritueel om het oude achter ons te laten en het nieuwe uit te nodigen.
Je mag een dierbaar voorwerp meenemen, zoals een sieraad of beeldje, of iets uit de natuur waar je fijne herinneringen aan hebt zoals een steen, schelp of tak.

Dit moment, deze special, is een lichtpuntje in de duisternis waarbij je een intentie zet en de stilte ervaart tussen de ‘feestdagen’.
Een special waarin ruimte is om te voelen wat er is, met alle tijd en aandacht voor jezelf. 

Deze special is te boeken via het lesrooster op deze website en gaat door bij een minimaal 6 deelnemers.(maximaal 10 deelnemers)

Special “Relax en Restore”
onder begeleiding van Sanny

Vrijdagavond 14, 21 en 28 april van 18.00 – 19.30 uur

Ervaar hoe het is om even niets te hoeven……

Wil jij ook ontspannen het weekend in? Op vrijdagavond alles van de week achterlaten op de yogamat?

Sta jij altijd aan? En wil je ook weleens ervaren hoe het is om even helemaal niets te hoeven en jezelf “uit” te zetten? 

Doe dan mee met de special “Relax en Restore” op vrijdagavond van 18.00 – 19.30 uur.

Boek een hele serie van 3 specials op vrijdagavond 14, 21 en 28 april.
Eén of twee losse specials reserveren op de avonden die bij jou passen is ook mogelijk.

Iedereen kan meedoen

Je hebt een ervaring nodig in yoga. Voor zowel beginnende als ervaren yogabeoefenaars is deze restorative yogavorm is toegankelijk.

Aan het begin van de avond ontvang je waardevolle informatie van Sanny over wat teveel stress met je zenuwstelsel doet, hoe je teveel stress kunt voorkomen en waarom restorative yoga zo goed voor je is.

Deze avond beoefenen we restorative yoga, ook herstellende yoga genoemd. Deze vorm van yoga brengt je lichaam in een diepe staat van rust, waardoor het zenuwstelsel de gelegenheid krijgt om te ontspannen.

Restorative yoga is een yogavorm waarbij je met behulp van dekens, kussens, bolsters en blokken lange tijd in een houding blijft liggen, soms wel 20 minuten. Het gaat er niet om het lichaam op te rekken of fysiek sterker te maken, maar om bij de diepste laag van ontspanning te komen. Zo activeer je het zelfherstellende vermogen van je lichaam, terwijl je comfortabel ligt en focust op je ademhaling. De houdingen kunnen worden aangepast aan verschillende omstandigheden en blessures.

Ontspanning en rust staan voorop.

Boek de hele serie van 3 specials  “Relax en Restore” (14, 21 en 28 april) en betaal € 65,00  per persoon.
Boek één avond naar keuze “Relax en Restore” op één van de vrijdagen en betaal € 24,50 per persoon.

Ga naar het volledige lesrooster, Reserveer en ga ontspannen het weekend in

 

 

Special Yoga Nidra XL met klankschalen reis

Vrijdagavond 24 maart 2023 van 19.30 – 21.00 uur

Yoga Nidra is de slaap van de yogi. Onder begeleiding word je in een staat van “zijn” gebracht waarin je ontvankelijk bent voor nieuwe inzichten. Het werkt super ontspannend en daarnaast doet het veel goed voor je lijf. Door deze methode komt je zenuwstelsel tot rust. Als dit gebeurt komen er stofjes vrij in je lichaam die zorgen voor meer rust en geluksgevoel. Daarnaast is het een training voor je brein, je kunt tot inzichten komen en het draagt bij aan een betere concentratie.

En alsof dat nog niet genoeg is gaan we vervolgens in deze special door met een klankreis. Ook dit werkt zeer rustgevend en de trillingen van de klankschalen brengen je binnenste in beweging. Deze special is op vrijdagavond zodat jij super relaxed het weekend in kunt gaan. Je zult slapen als een roosje. We eindigen met een theetje en wat lekkers.

Deze special is onder begeleiding van Inge.

Vrijdagavond 24 maart van 19.30 tot 21.00 uur.
De prijs voor deze special bedraagt € 25,00 per inschrijving

Special Yoga onder begeleiding van Kirsten
Sound Journey onder begeleiding van Nick

Vrijdagavond 10 februari
19.30 – 21.30 uur

Yoga en klanken hebben een rustgevend effect in je lichaam (ademhaling, hartslag, bloeddruk), in je hersenen en in je zenuwstelsel. Het kan je helpen om dichter bij je gevoel te komen, zowel fijne als vervelende emoties. Het is vervolgens aan jou hoe je met deze losgeweekte gevoelens om wilt gaan.

In het eerste gedeelte van deze special nodigt Kirsten je tijdens meditatie en zachte, vloeiende yogahoudingen uit om verbinding te zoeken met de echtheid die voortkomt uit je hart en je te verbinden met je ware zelf. Open je hart, adem met je hart en verbindt je met de alomvattende energie, de energie van liefde. Voel de rust en warmte stromen en luister naar wat je hart je ingeeft.

Aan het einde van de yoga zingen we gezamenlijk de Gayatri mantra. Een mantra is als een soort lied. Het herhalen van de mantra brengt je tot rust en verbindt je met wat je werkelijk bent, namelijk licht. De mantra werkt reinigend op je fysieke lichaam, je emotionele lichaam en je ziel, je hart. Het is een mantra van vrede en liefde voor iedereen. De Gayatri mantra verbindt je met je ware ik, brengt je bij je hart gevoel.

Om Bhur Bhuvah Svah
Tat Savitur Varenyam
Bhargo Devasya Dhimahi
Dhiyo Yo Nah Prachodayat

In het tweede gedeelte van deze special neemt Nick je mee in een ontspannende Sound Journey.

Een Sound Journey assisteert de luisteraar in het bereiken van een ontspannen of zelfs meditatieve staat door het “meegevoerd worden” door de verschillende klanken en geluiden. Dit is vergelijkbaar met meditaties op basis van het reguleren van ademhaling alleen is het hier het geluid dat helpt deze staat te bereiken. De Sound Journey is zowel een passieve als actieve ervaring. Je kunt ontspannen liggen op de mat met een rustige ademhaling en op die manier jezelf voorbereiden om de geluiden te ontvangen. Het is vanuit die rust dat je deelneemt door open te staan en bewust te worden van ieder geluid dat voorbij komt. De geluiden helpen zo het pad te creëren om, idealiter, die plek van meditatie te bereiken. Verwacht een grote verscheidenheid aan instrumenten die geleidelijk en op subtiele wijze het geluidspectrum zullen vullen.

Laat je meevoeren door de verschillende klanken en geluiden

Nick is in het dagelijks leven een jurist, maar heeft grote interesse in Yoga, Kirtans en Sound Journeys. Hij heeft in de zomer van 2022 de opleiding “Multi-instrumental Sound Journey” gedaan bij zijn leraar Shervin Boloorian, oprichter van Soundhealingbali gebaseerd in Ubud, Bali. 

De prijs voor deze Special Yoga met Sound Journey van 2 uur bedraagt € 28,50 per persoon en sluiten af met een kopje thee en iets lekkers.

Schrijf je in via het lesrooster van Yoga Centrum Dongen en reserveer een plaatsje.

Workshop Voornemens 2023 met Sandra Collin

Zaterdagochtend 14 januari 2023 van 9.30 – 11.30 uur

Betere gezondheid – Minder stress – Meer bewegen

Spreekt jou dit aan? 
Wil jij ook je kans verhogen om werkelijk gezonder te leven in 2023?
Wil jij dat jouw goede voornemens blijvende verandering opleveren?

Schrijf je dan in voor mijn workshop op zaterdag 14 januari 2023 en kom:

 • stilstaan en -liggen bij wat je werkelijk wilt
 • ontdekken hoe je voornemens het beste om kunt zetten in nieuwe gewoontes
 • ervaren hoe je middels je adem gezonder kunt worden en  ondervinden op welke manieren je meer ontspanning in je leven creëert
 • meedoen met helende bewegingsvormen uit de yoga en Qigong

Van Goede voornemens Nieuwe gewoontes maken

Goede voornemens sneuvelen meestal snel. Dat is zeer demotiverend. De truc is het aanleren van nieuwe gewoontes! Tijdens de workshop vertel ik je hoe je jouw voornemens makkelijker in je dagelijks leven inpast. Je zult ontdekken dat dit haalbaar is. Je hebt tijd om zelf een realistisch plan te maken waarmee je thuis en/of op je werk vooruitgang gaat boeken.

Na de workshop drinken we samen een kop thee met iets lekkers erbij.

Je gaat naar huis met kennis hoe je van goede voornemens nieuwe gewoontes kunt maken. Je  hebt een concreet plan voor jezelf, je bent enthousiast en hebt veel zin daarmee aan de slag te gaan. Je bent er klaar voor de eerste stappen vooruit te zetten!

Zet je eerste stap en schrijf je in!

Je volgt deze workshop voor € 25,00 per persoon.

Sfeervolle Jaarafsluiting oud & nieuw
Woensdagavond 28 december 19.00 – 21.00 uur
onder begeleiding van Sanny

De tijd van het jaar is weer aangebroken om stil te staan bij wat geweest is. Het is ook de tijd om je wensen voor het nieuwe jaar helder te krijgen. En hoewel je dit op elk moment in je leven kunt doen, vinden wij het fijn om dit met een eindejaar ritueel te doen.

De yoga studio is gevuld met sfeervol kaarslicht.

We beginnen deze special met zachte yoga oefeningen om weer bij ons zelf te komen en vooral mindful te voelen. Daarna doen we een oefening om het jaar af te sluiten én het nieuwe jaar te verwelkomen. Met een mooie eindontspanning sluiten we deze special af.

Neem op deze avond een bewaardoosje mee.
Klein, groot, lelijk, mooi, mat of sparkelend. Alles mag…. Het is jouw bewaardoosje, een doosje met een belofte naar jezelf. Want in deze special gaan we, naast afscheid nemen, op zoek naar onze wensen, dromen en verlangens voor het nieuwe jaar.

Kies tussen Kerst en Oudjaar een momentje voor jezelf om te relaxen, stil te staan, los te laten en vooruit te kijken. Doe je met ons mee? Wees er snel bij want we hebben slechts plaats voor 12 deelnemers. Wil je liever online vanuit je eigen omgeving meedoen? Dat kan ook!

Deze special is op woensdagavond 28 december van 19.00 uur – 21.00 uur
Na afloop drinken we samen nog een kopje thee met wat lekkers.

Kosten: 25,00 per persoon.
Indien je online mee wilt doen dan komen de kosten op € 20,00 per persoon.

 

Workshop “Op adem komen” met Sandra Collin

Zaterdagochtend 12 november 2022 van 9.30 – 11.30 uur

Veel mensen ademen te veel, te snel en door de mond. Consequentie daarvan is dat je hoog gaat ademen in de borst. Dit is stressvol voor je lijf. De meeste mensen weten niets of maar weinig over de juiste ademhaling. Zonde, want de juiste ademhaling kan klachten verlichten of zelfs helemaal verhelpen. Denk daarbij aan stress, slapeloosheid, snurken en apneu, pijnklachten, hooikoorts, angst, astma, COPD en niet te vergeten concentratieproblemen. Herken je klachten? Kom ontdekken wat voor verschil de juiste ademhaling maakt en welke grote rol je neus in de ademhaling speelt!

Deze workshop wordt een combinatie van ademhalingsoefeningen en zachte yogahoudingen zoals in Yin Yoga, Restorative Yoga en Yoga Nidra. Iedereen kan meedoen! Iedereen heeft er baat bij! Bovendien is, in een tijd waarin we altijd aanstaan, tijd nemen voor jezelf het grootste cadeau dat je jezelf kunt geven! Ik garandeer je dat je heerlijk uitgerust naar huis gaat!

Na afloop drinken we samen nog een kop thee met wat lekkers. Kosten: 25,00 per persoon.

Adem bewust Wees gerust

Yoga Centrum Dongen introduceert

 “ONS THEETUINTJE” 

Zaterdagochtend 10 september van 9.30 – 11.00 uur

Naast onze yoga- pilates- en Taiji Qigong lessen willen wij op een andere manier iets fijns organiseren waarbij we samenkomen, naar elkaar luisteren en wellicht van elkaar te leren.

Met “ONS THEETUINTJE” gaan we gezellige activiteiten organiseren. Dat kan op allerlei manieren en we gaan het samen beleven. We vertrouwen erop dat leuke ideeën vanzelf komen boven drijven. 
Tijdens het samenzijn vinden wij het belangrijk dat er respect is voor elkaar, we lief zijn en zorgen voor elkaar. Met een goede dosis humor maar vooral om samen te kunnen genieten van een wandeling of uitstapje waar je jezelf kunt zijn.

Heerlijke wandeling “even op adem komen”

Het eerste uitstapje is een wandeling op zaterdag 10 september om 9.30 uur.
We ontvangen je graag bij ons Yoga Centrum met een heerlijk kopje thee en iets lekkers.

De wandeling duurt zo’n 45 minuten en we houden rekening met het wandeltempo van de groep.
Tijd om van de omgeving te genieten of met je buurvrouw of buurman te praten is er voldoende.

Een goed begin van de ochtend om daarna de dag ontspannen te vervolgen.

Schrijf je GRATIS in met een vriend of vriendin.

Special Yoga Nidra XL met klankschalen reis

Vrijdagavond 7 oktober 2022 van 19.30 – 21.00 uur

Yoga Nidra is de slaap van de yogi. Onder begeleiding word je in een staat van “zijn” gebracht waarin je ontvankelijk bent voor nieuwe inzichten. Het werkt super ontspannend en daarnaast doet het veel goed voor je lijf. Door deze methode komt je zenuwstelsel tot rust. Als dit gebeurt komen er stofjes vrij in je lichaam die zorgen voor meer rust en geluksgevoel. Daarnaast is het een training voor je brein, je kunt tot inzichten komen en het draagt bij aan een betere concentratie.

En alsof dat nog niet genoeg is gaan we vervolgens in deze special door met een klankreis. Ook dit werkt zeer rustgevend en de trillingen van de klankschalen brengen je binnenste in beweging. Deze special is op vrijdagavond zodat jij super relaxed het weekend in kunt gaan. Je zult slapen als een roosje. We eindigen met een theetje en wat lekkers.

Deze special is onder begeleiding van Inge.

Vrijdagavond 7 oktober van 19.30 tot 21.00 uur.
De prijs voor deze special bedraagt € 22,50 per inschrijving
Deze special gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Special; Yoga & Dans met José Smulders

Zaterdag 21 mei van 10.00 tot 12.00 uur

Laat jezelf verrassen door Yoga & Dans! 

Ervaar de unieke combinatie van verstilling, kracht en levenslust die ontstaat wanneer je yoga, dans en muziek samenvoegt.

Tijdens Yoga & Dans combineer je houdingen uit de yoga en bewegingen uit de danswereld met elkaar. Dit alles uitgevoerd op muziek. Het nodigt je uit om bewust in het moment aanwezig te zijn en verbinding te leggen met jezelf. Daarnaast kan het een meditatieve werking hebben. Je beweegt binnen jouw mogelijkheden en je onderzoekt wat de beweging met jou doet.

We beginnen met een meditatie, gevolgd door een korte yogales waarin we de houdingen die voorkomen in de dans gaan ervaren. Daarna gaat de mat weg en verbinden we de houdingen met dansante bewegingen in de volgorde van de dans en voeren we de dans uit op muziek. De les wordt afgesloten met een eindontspanning.

De workshop wordt gegeven door José Smulders. Creativiteit en beweging vormen een rode draad in haar leven. Ze volgde de dansopleiding aan het conservatorium in Den Haag die ze in het laatste jaar niet heeft kunnen afmaken. Na een lange periode heeft ze de dans weer opgepakt door een aantal jaren flamenco lessen te gaan volgen.

Toch bleef er een gemis. Totdat er per toeval yoga op haar pad kwam. Waar ze met de dans heel fysiek en competitief bezig was geweest, zorgde yoga ervoor dat ze niet meer verder gaat dan haar eigen mogelijkheden. Omdat ze zich meer wilde verdiepen in yoga is ze diverse opleidingen gaan volgen, waaronder Yoga & Dans. José kijkt ernaar uit om haar ervaringen met jou te delen.

 

De prijs voor deze special bedraagt € 25,00 per inschrijving en is inclusief een lekker kopje thee met iets lekkers.
Deze special gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Special; serie van 4 lessen Stressreductie

In deze special leert Sanny je hoe je yoga beter kunt inzetten om stress te verminderen.

We gaan aan de slag met Yin en Restorative yoga. Ik leer je alles over het verminderen van spierspanning en hoe je de ademhaling beter kunt inzetten. Daarnaast leg ik je uit hoe stress doorwerkt op jouw zenuwstelsel, je immuunsysteem en je hormoonhuishouding. Stress is op zich niet slecht. Chronische stress wel en kan voor veel, vaak chronische, klachten zorgen

In Yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en je lichaam te voelen. De yin houdingen zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. Met Restorative Yoga spreek je het zelfherstellende vermogen van je lichaam aan. En dit kan hard nodig zijn na of in een periode van teveel stress en overbelasting.

Wil je al langere tijd meer weten over wat de relatie tussen stress, yoga, ademhaling en ontspanning is? In 4 ochtenden van 1,5 uur krijg je hierover wekelijks een half uurtje uitleg en daarna doen we een uur lang Yin of Restorative yoga.

Deze special is onder begeleiding van Sanny.
Serie van 4 lessen op:

1e les zaterdag 19 maart 2022
 • 9.30-11.00 uur
2e les zaterdag 2 april 2022
 • 9.30-11.00 uur

3e les zaterdag 9 april 2022

 • 9.30-11.00 uur

4e les zaterdag 23 april 2022

 • 9.30-11.00 uur
De prijs voor deze special bedraagt € 80,00 per inschrijving. 4 lessen à 1,5 uur.
Deze special gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Jaarafsluiting; Yin yoga by candlelight

Deze special vindt plaats op:

dinsdagmiddag 28 december van 14.30 – 16.30 uur en op woensdagochtend 29 december van 9.30 – 11.30 uur.

Tijdens deze special, onder begeleiding van Mascha, reflecteren we op het afgelopen jaar en maken we ruimte in onze geest door bewust ballast los te laten.

Met zachte Yin yoga ontspan je je lichaam en ontdoe je jezelf van opgeslagen emoties. Je creëert openheid om al het nieuwe te verwelkomen.

Met kaarsen maken we licht in deze donkere dagen. In deze special doen we een ritueel om het oude achter ons te laten en het nieuwe uit te nodigen.
Je mag een dierbaar voorwerp meenemen, zoals een sieraad of beeldje, of iets uit de natuur waar je fijne herinneringen aan hebt zoals een steen, schelp of tak.

Dit moment, deze special, is een lichtpuntje in de duisternis waarbij je een intentie zet en de stilte ervaart tussen de ‘feestdagen’.
Een special waarin ruimte is om te voelen wat er is, met alle tijd en aandacht voor jezelf. 

Deze special is te boeken via het lesrooster op deze website en gaat door bij een minimaal 6 deelnemers.(maximaal 10 deelnemers)

Workshop “Op adem komen” met Sandra Collin

Zaterdagochtend 12 november 2022 van 9.30 – 11.30 uur

Veel mensen ademen te veel, te snel en door de mond. Consequentie daarvan is dat je hoog gaat ademen in de borst. Dit is stressvol voor je lijf. De meeste mensen weten niets of maar weinig over de juiste ademhaling. Zonde, want de juiste ademhaling kan klachten verlichten of zelfs helemaal verhelpen. Denk daarbij aan stress, slapeloosheid, snurken en apneu, pijnklachten, hooikoorts, angst, astma, COPD en niet te vergeten concentratieproblemen. Herken je klachten? Kom ontdekken wat voor verschil de juiste ademhaling maakt en welke grote rol je neus in de ademhaling speelt!

Deze workshop wordt een combinatie van ademhalingsoefeningen en zachte yogahoudingen zoals in Yin Yoga, Restorative Yoga en Yoga Nidra. Iedereen kan meedoen! Iedereen heeft er baat bij! Bovendien is, in een tijd waarin we altijd aanstaan, tijd nemen voor jezelf het grootste cadeau dat je jezelf kunt geven! Ik garandeer je dat je heerlijk uitgerust naar huis gaat!

Na afloop drinken we samen nog een kop thee met wat lekkers. Kosten: 25,00 per persoon.

Adem bewust Wees gerust

Yoga Centrum Dongen introduceert

 “ONS THEETUINTJE” 

Zaterdagochtend 10 september van 9.30 – 11.00 uur

Naast onze yoga- pilates- en Taiji Qigong lessen willen wij op een andere manier iets fijns organiseren waarbij we samenkomen, naar elkaar luisteren en wellicht van elkaar te leren.

Met “ONS THEETUINTJE” gaan we gezellige activiteiten organiseren. Dat kan op allerlei manieren en we gaan het samen beleven. We vertrouwen erop dat leuke ideeën vanzelf komen boven drijven. 
Tijdens het samenzijn vinden wij het belangrijk dat er respect is voor elkaar, we lief zijn en zorgen voor elkaar. Met een goede dosis humor maar vooral om samen te kunnen genieten van een wandeling of uitstapje waar je jezelf kunt zijn.

Heerlijke wandeling “even op adem komen”

Het eerste uitstapje is een wandeling op zaterdag 10 september om 9.30 uur.
We ontvangen je graag bij ons Yoga Centrum met een heerlijk kopje thee en iets lekkers.

De wandeling duurt zo’n 45 minuten en we houden rekening met het wandeltempo van de groep.
Tijd om van de omgeving te genieten of met je buurvrouw of buurman te praten is er voldoende.

Een goed begin van de ochtend om daarna de dag ontspannen te vervolgen.

Schrijf je GRATIS in met een vriend of vriendin.

Special Yoga Nidra XL met klankschalen reis

Vrijdagavond 7 oktober 2022 van 19.30 – 21.00 uur

Yoga Nidra is de slaap van de yogi. Onder begeleiding word je in een staat van “zijn” gebracht waarin je ontvankelijk bent voor nieuwe inzichten. Het werkt super ontspannend en daarnaast doet het veel goed voor je lijf. Door deze methode komt je zenuwstelsel tot rust. Als dit gebeurt komen er stofjes vrij in je lichaam die zorgen voor meer rust en geluksgevoel. Daarnaast is het een training voor je brein, je kunt tot inzichten komen en het draagt bij aan een betere concentratie.

En alsof dat nog niet genoeg is gaan we vervolgens in deze special door met een klankreis. Ook dit werkt zeer rustgevend en de trillingen van de klankschalen brengen je binnenste in beweging. Deze special is op vrijdagavond zodat jij super relaxed het weekend in kunt gaan. Je zult slapen als een roosje. We eindigen met een theetje en wat lekkers.

Deze special is onder begeleiding van Inge.

Vrijdagavond 7 oktober van 19.30 tot 21.00 uur.
De prijs voor deze special bedraagt € 22,50 per inschrijving
Deze special gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Special; Yoga & Dans met José Smulders

Zaterdag 21 mei van 10.00 tot 12.00 uur

Laat jezelf verrassen door Yoga & Dans! 

Ervaar de unieke combinatie van verstilling, kracht en levenslust die ontstaat wanneer je yoga, dans en muziek samenvoegt.

Tijdens Yoga & Dans combineer je houdingen uit de yoga en bewegingen uit de danswereld met elkaar. Dit alles uitgevoerd op muziek. Het nodigt je uit om bewust in het moment aanwezig te zijn en verbinding te leggen met jezelf. Daarnaast kan het een meditatieve werking hebben. Je beweegt binnen jouw mogelijkheden en je onderzoekt wat de beweging met jou doet.

We beginnen met een meditatie, gevolgd door een korte yogales waarin we de houdingen die voorkomen in de dans gaan ervaren. Daarna gaat de mat weg en verbinden we de houdingen met dansante bewegingen in de volgorde van de dans en voeren we de dans uit op muziek. De les wordt afgesloten met een eindontspanning.

De workshop wordt gegeven door José Smulders. Creativiteit en beweging vormen een rode draad in haar leven. Ze volgde de dansopleiding aan het conservatorium in Den Haag die ze in het laatste jaar niet heeft kunnen afmaken. Na een lange periode heeft ze de dans weer opgepakt door een aantal jaren flamenco lessen te gaan volgen.

Toch bleef er een gemis. Totdat er per toeval yoga op haar pad kwam. Waar ze met de dans heel fysiek en competitief bezig was geweest, zorgde yoga ervoor dat ze niet meer verder gaat dan haar eigen mogelijkheden. Omdat ze zich meer wilde verdiepen in yoga is ze diverse opleidingen gaan volgen, waaronder Yoga & Dans. José kijkt ernaar uit om haar ervaringen met jou te delen.

 

De prijs voor deze special bedraagt € 25,00 per inschrijving en is inclusief een lekker kopje thee met iets lekkers.
Deze special gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Special; serie van 4 lessen Stressreductie

In deze special leert Sanny je hoe je yoga beter kunt inzetten om stress te verminderen.

We gaan aan de slag met Yin en Restorative yoga. Ik leer je alles over het verminderen van spierspanning en hoe je de ademhaling beter kunt inzetten. Daarnaast leg ik je uit hoe stress doorwerkt op jouw zenuwstelsel, je immuunsysteem en je hormoonhuishouding. Stress is op zich niet slecht. Chronische stress wel en kan voor veel, vaak chronische, klachten zorgen

In Yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en je lichaam te voelen. De yin houdingen zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. Met Restorative Yoga spreek je het zelfherstellende vermogen van je lichaam aan. En dit kan hard nodig zijn na of in een periode van teveel stress en overbelasting.

Wil je al langere tijd meer weten over wat de relatie tussen stress, yoga, ademhaling en ontspanning is? In 4 ochtenden van 1,5 uur krijg je hierover wekelijks een half uurtje uitleg en daarna doen we een uur lang Yin of Restorative yoga.

Deze special is onder begeleiding van Sanny.
Serie van 4 lessen op:

1e les zaterdag 19 maart 2022
 • 9.30-11.00 uur
2e les zaterdag 2 april 2022
 • 9.30-11.00 uur

3e les zaterdag 9 april 2022

 • 9.30-11.00 uur

4e les zaterdag 23 april 2022

 • 9.30-11.00 uur
De prijs voor deze special bedraagt € 80,00 per inschrijving. 4 lessen à 1,5 uur.
Deze special gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Jaarafsluiting; Yin yoga by candlelight

Deze special vindt plaats op:

dinsdagmiddag 28 december van 14.30 – 16.30 uur en op woensdagochtend 29 december van 9.30 – 11.30 uur.

Tijdens deze special, onder begeleiding van Mascha, reflecteren we op het afgelopen jaar en maken we ruimte in onze geest door bewust ballast los te laten.

Met zachte Yin yoga ontspan je je lichaam en ontdoe je jezelf van opgeslagen emoties. Je creëert openheid om al het nieuwe te verwelkomen.

Met kaarsen maken we licht in deze donkere dagen. In deze special doen we een ritueel om het oude achter ons te laten en het nieuwe uit te nodigen.
Je mag een dierbaar voorwerp meenemen, zoals een sieraad of beeldje, of iets uit de natuur waar je fijne herinneringen aan hebt zoals een steen, schelp of tak.

Dit moment, deze special, is een lichtpuntje in de duisternis waarbij je een intentie zet en de stilte ervaart tussen de ‘feestdagen’.
Een special waarin ruimte is om te voelen wat er is, met alle tijd en aandacht voor jezelf. 

Deze special is te boeken via het lesrooster op deze website en gaat door bij een minimaal 6 deelnemers.(maximaal 10 deelnemers)

Workshop “Op adem komen” met Sandra Collin

Zaterdagochtend 12 november 2022 van 9.30 – 11.30 uur

Veel mensen ademen te veel, te snel en door de mond. Consequentie daarvan is dat je hoog gaat ademen in de borst. Dit is stressvol voor je lijf. De meeste mensen weten niets of maar weinig over de juiste ademhaling. Zonde, want de juiste ademhaling kan klachten verlichten of zelfs helemaal verhelpen. Denk daarbij aan stress, slapeloosheid, snurken en apneu, pijnklachten, hooikoorts, angst, astma, COPD en niet te vergeten concentratieproblemen. Herken je klachten? Kom ontdekken wat voor verschil de juiste ademhaling maakt en welke grote rol je neus in de ademhaling speelt!

Deze workshop wordt een combinatie van ademhalingsoefeningen en zachte yogahoudingen zoals in Yin Yoga, Restorative Yoga en Yoga Nidra. Iedereen kan meedoen! Iedereen heeft er baat bij! Bovendien is, in een tijd waarin we altijd aanstaan, tijd nemen voor jezelf het grootste cadeau dat je jezelf kunt geven! Ik garandeer je dat je heerlijk uitgerust naar huis gaat!

Na afloop drinken we samen nog een kop thee met wat lekkers. Kosten: 25,00 per persoon.

Adem bewust Wees gerust

Yoga Centrum Dongen introduceert

 “ONS THEETUINTJE” 

Zaterdagochtend 10 september van 9.30 – 11.00 uur

Naast onze yoga- pilates- en Taiji Qigong lessen willen wij op een andere manier iets fijns organiseren waarbij we samenkomen, naar elkaar luisteren en wellicht van elkaar te leren.

Met “ONS THEETUINTJE” gaan we gezellige activiteiten organiseren. Dat kan op allerlei manieren en we gaan het samen beleven. We vertrouwen erop dat leuke ideeën vanzelf komen boven drijven. 
Tijdens het samenzijn vinden wij het belangrijk dat er respect is voor elkaar, we lief zijn en zorgen voor elkaar. Met een goede dosis humor maar vooral om samen te kunnen genieten van een wandeling of uitstapje waar je jezelf kunt zijn.

Heerlijke wandeling “even op adem komen”

Het eerste uitstapje is een wandeling op zaterdag 10 september om 9.30 uur.
We ontvangen je graag bij ons Yoga Centrum met een heerlijk kopje thee en iets lekkers.

De wandeling duurt zo’n 45 minuten en we houden rekening met het wandeltempo van de groep.
Tijd om van de omgeving te genieten of met je buurvrouw of buurman te praten is er voldoende.

Een goed begin van de ochtend om daarna de dag ontspannen te vervolgen.

Schrijf je GRATIS in met een vriend of vriendin.

Special Yoga Nidra XL met klankschalen reis

Vrijdagavond 7 oktober 2022 van 19.30 – 21.00 uur

Yoga Nidra is de slaap van de yogi. Onder begeleiding word je in een staat van “zijn” gebracht waarin je ontvankelijk bent voor nieuwe inzichten. Het werkt super ontspannend en daarnaast doet het veel goed voor je lijf. Door deze methode komt je zenuwstelsel tot rust. Als dit gebeurt komen er stofjes vrij in je lichaam die zorgen voor meer rust en geluksgevoel. Daarnaast is het een training voor je brein, je kunt tot inzichten komen en het draagt bij aan een betere concentratie.

En alsof dat nog niet genoeg is gaan we vervolgens in deze special door met een klankreis. Ook dit werkt zeer rustgevend en de trillingen van de klankschalen brengen je binnenste in beweging. Deze special is op vrijdagavond zodat jij super relaxed het weekend in kunt gaan. Je zult slapen als een roosje. We eindigen met een theetje en wat lekkers.

Deze special is onder begeleiding van Inge.

Vrijdagavond 7 oktober van 19.30 tot 21.00 uur.
De prijs voor deze special bedraagt € 22,50 per inschrijving
Deze special gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Special; Yoga & Dans met José Smulders

Zaterdag 21 mei van 10.00 tot 12.00 uur

Laat jezelf verrassen door Yoga & Dans! 

Ervaar de unieke combinatie van verstilling, kracht en levenslust die ontstaat wanneer je yoga, dans en muziek samenvoegt.

Tijdens Yoga & Dans combineer je houdingen uit de yoga en bewegingen uit de danswereld met elkaar. Dit alles uitgevoerd op muziek. Het nodigt je uit om bewust in het moment aanwezig te zijn en verbinding te leggen met jezelf. Daarnaast kan het een meditatieve werking hebben. Je beweegt binnen jouw mogelijkheden en je onderzoekt wat de beweging met jou doet.

We beginnen met een meditatie, gevolgd door een korte yogales waarin we de houdingen die voorkomen in de dans gaan ervaren. Daarna gaat de mat weg en verbinden we de houdingen met dansante bewegingen in de volgorde van de dans en voeren we de dans uit op muziek. De les wordt afgesloten met een eindontspanning.

De workshop wordt gegeven door José Smulders. Creativiteit en beweging vormen een rode draad in haar leven. Ze volgde de dansopleiding aan het conservatorium in Den Haag die ze in het laatste jaar niet heeft kunnen afmaken. Na een lange periode heeft ze de dans weer opgepakt door een aantal jaren flamenco lessen te gaan volgen.

Toch bleef er een gemis. Totdat er per toeval yoga op haar pad kwam. Waar ze met de dans heel fysiek en competitief bezig was geweest, zorgde yoga ervoor dat ze niet meer verder gaat dan haar eigen mogelijkheden. Omdat ze zich meer wilde verdiepen in yoga is ze diverse opleidingen gaan volgen, waaronder Yoga & Dans. José kijkt ernaar uit om haar ervaringen met jou te delen.

 

De prijs voor deze special bedraagt € 25,00 per inschrijving en is inclusief een lekker kopje thee met iets lekkers.
Deze special gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Special; serie van 4 lessen Stressreductie

In deze special leert Sanny je hoe je yoga beter kunt inzetten om stress te verminderen.

We gaan aan de slag met Yin en Restorative yoga. Ik leer je alles over het verminderen van spierspanning en hoe je de ademhaling beter kunt inzetten. Daarnaast leg ik je uit hoe stress doorwerkt op jouw zenuwstelsel, je immuunsysteem en je hormoonhuishouding. Stress is op zich niet slecht. Chronische stress wel en kan voor veel, vaak chronische, klachten zorgen

In Yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en je lichaam te voelen. De yin houdingen zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. Met Restorative Yoga spreek je het zelfherstellende vermogen van je lichaam aan. En dit kan hard nodig zijn na of in een periode van teveel stress en overbelasting.

Wil je al langere tijd meer weten over wat de relatie tussen stress, yoga, ademhaling en ontspanning is? In 4 ochtenden van 1,5 uur krijg je hierover wekelijks een half uurtje uitleg en daarna doen we een uur lang Yin of Restorative yoga.

Deze special is onder begeleiding van Sanny.
Serie van 4 lessen op:

1e les zaterdag 19 maart 2022
 • 9.30-11.00 uur
2e les zaterdag 2 april 2022
 • 9.30-11.00 uur

3e les zaterdag 9 april 2022

 • 9.30-11.00 uur

4e les zaterdag 23 april 2022

 • 9.30-11.00 uur
De prijs voor deze special bedraagt € 80,00 per inschrijving. 4 lessen à 1,5 uur.
Deze special gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Jaarafsluiting; Yin yoga by candlelight

Deze special vindt plaats op:

dinsdagmiddag 28 december van 14.30 – 16.30 uur en op woensdagochtend 29 december van 9.30 – 11.30 uur.

Tijdens deze special, onder begeleiding van Mascha, reflecteren we op het afgelopen jaar en maken we ruimte in onze geest door bewust ballast los te laten.

Met zachte Yin yoga ontspan je je lichaam en ontdoe je jezelf van opgeslagen emoties. Je creëert openheid om al het nieuwe te verwelkomen.

Met kaarsen maken we licht in deze donkere dagen. In deze special doen we een ritueel om het oude achter ons te laten en het nieuwe uit te nodigen.
Je mag een dierbaar voorwerp meenemen, zoals een sieraad of beeldje, of iets uit de natuur waar je fijne herinneringen aan hebt zoals een steen, schelp of tak.

Dit moment, deze special, is een lichtpuntje in de duisternis waarbij je een intentie zet en de stilte ervaart tussen de ‘feestdagen’.
Een special waarin ruimte is om te voelen wat er is, met alle tijd en aandacht voor jezelf. 

Deze special is te boeken via het lesrooster op deze website en gaat door bij een minimaal 6 deelnemers.(maximaal 10 deelnemers)

Nieuws

Vrijdagavond 17 november

van 18.30 – 20.00 uur

Special XXL Yoga

“loslaten en ontspannen het weekend in”

Druk, druk, druk….  Ben jij er ook zo goed in om de hele week allerlei ballen in de lucht te houden? Op het werk, thuis, in je gezin of daarbuiten?
 
Hoe heerlijk is het dan om op vrijdagvond een moment voor jezelf te nemen en dit alles even los te laten. Zowel in je hoofd als in je lijf.  In de XXL les met Sanny op vrijdagavond 17 november kan dit. Van 18.30 tot 20.00 uur stap je op je mat voor een lekkere en lange relaxles met restorative & yin yoga houdingen, mindfulness, ademhalingsoefeningen, uitgebreide bodyscan en rustgevende muziek.

Ontspannen en klaar voor het weekend

Na deze XXL les ben je weer helemaal terug bij jezelf, ontspannen en klaar om uitgerust het weekend in te gaan. Deze les is geschikt voor iedereen; drukke doeners, de bezige bijtjes, de altijd maar doorrenners, de werkpaarden, stresskonijnen of waarom jij denkt dat het voor jou nodig is.

Deze special is onder begeleiding van Sanny op vrijdagavond 17 november van 18.30 tot 20.00 uur.

De prijs voor deze special bedraagt € 25,00 per inschrijving.

Na afloop drinken we samen een kopje thee met uiteraard een vers gebakken lekkernij erbij.

 
 

 “ONS THEETUINTJE”
“Helder” Gedichten vanuit zuiver inzicht

 door Monique Nollen

Zaterdag 4 november 2023 van 13.30 tot 15.00 uur

We zijn enorm blij dat Monique haar gedichtenbundel bij ons wil presenteren.

We luisteren naar een aantal inspirerende gedichten. Een aantal thema’s zoals afscheid, hoop, vertrouwen, universele wijsheid en liefde komen aan bod met bijbehorende gedichten.
Hoe is het zo begonnen en hoe werkt het creatieve proces en we horen een paar gedichten uit de begintijd. 

Iedereen die wil leest zelf een gedicht voor om te kijken wat het bij je doet. Wat voel je, wat spreekt je aan.

Deze voordracht is voor iedereen met interesse in gedichten of lekker wil luisteren naar mooie verhalen. Er is uitgebreid tijd voor een kopje thee met iets lekkers erbij.

Schrijf je gratis in via deze website. Ga naar het lesrooster en reserveer deze voordracht.

 
 

Special Yoga Nidra XL met klankschalen reis

Vrijdagavond 6 oktober en/of 13 oktober 2023 van 19.30 – 21.00 uur

Yoga Nidra is de slaap van de yogi. Onder begeleiding word je in een staat van “zijn” gebracht waarin je ontvankelijk bent voor nieuwe inzichten. Het werkt super ontspannend en daarnaast doet het veel goed voor je lijf. Door deze methode komt je zenuwstelsel tot rust. Als dit gebeurt komen er stofjes vrij in je lichaam die zorgen voor meer rust en geluksgevoel. Daarnaast is het een training voor je brein, je kunt tot inzichten komen en het draagt bij aan een betere concentratie.

En alsof dat nog niet genoeg is gaan we vervolgens in deze special door met een klankreis. Ook dit werkt zeer rustgevend en de trillingen van de klankschalen brengen je binnenste in beweging. Deze special is op vrijdagavond zodat jij super relaxed het weekend in kunt gaan. Je zult slapen als een roosje. We eindigen met een theetje en wat lekkers.

Deze special is onder begeleiding van Inge.

Vrijdagavond 6 en/of 13 oktober van 19.30 tot 21.00 uur.
De prijs voor deze special bedraagt € 27,50 per inschrijving
 

Special Yoga onder begeleiding van Kirsten
Sound Journey onder begeleiding van Nick

Vrijdagavond 10 februari 2023
19.30 – 21.30 uur

Yoga en klanken hebben een rustgevend effect in je lichaam (ademhaling, hartslag, bloeddruk), in je hersenen en in je zenuwstelsel. Het kan je helpen om dichter bij je gevoel te komen, zowel fijne als vervelende emoties. Het is vervolgens aan jou hoe je met deze losgeweekte gevoelens om wilt gaan.

In het eerste gedeelte van deze special nodigt Kirsten je tijdens meditatie en zachte, vloeiende yogahoudingen uit om verbinding te zoeken met de echtheid die voortkomt uit je hart en je te verbinden met je ware zelf. Open je hart, adem met je hart en verbindt je met de alomvattende energie, de energie van liefde. Voel de rust en warmte stromen en luister naar wat je hart je ingeeft.

Aan het einde van de yoga zingen we gezamenlijk de Gayatri mantra. Een mantra is als een soort lied. Het herhalen van de mantra brengt je tot rust en verbindt je met wat je werkelijk bent, namelijk licht. De mantra werkt reinigend op je fysieke lichaam, je emotionele lichaam en je ziel, je hart. Het is een mantra van vrede en liefde voor iedereen. De Gayatri mantra verbindt je met je ware ik, brengt je bij je hart gevoel.

Om Bhur Bhuvah Svah
Tat Savitur Varenyam
Bhargo Devasya Dhimahi
Dhiyo Yo Nah Prachodayat

In het tweede gedeelte van deze special neemt Nick je mee in een ontspannende Sound Journey.

Een Sound Journey assisteert de luisteraar in het bereiken van een ontspannen of zelfs meditatieve staat door het “meegevoerd worden” door de verschillende klanken en geluiden. Dit is vergelijkbaar met meditaties op basis van het reguleren van ademhaling alleen is het hier het geluid dat helpt deze staat te bereiken. De Sound Journey is zowel een passieve als actieve ervaring. Je kunt ontspannen liggen op de mat met een rustige ademhaling en op die manier jezelf voorbereiden om de geluiden te ontvangen. Het is vanuit die rust dat je deelneemt door open te staan en bewust te worden van ieder geluid dat voorbij komt. De geluiden helpen zo het pad te creëren om, idealiter, die plek van meditatie te bereiken. Verwacht een grote verscheidenheid aan instrumenten die geleidelijk en op subtiele wijze het geluidspectrum zullen vullen.

Laat je meevoeren door de verschillende klanken en geluiden

Nick is in het dagelijks leven een jurist, maar heeft grote interesse in Yoga, Kirtans en Sound Journeys. Hij heeft in de zomer van 2022 de opleiding “Multi-instrumental Sound Journey” gedaan bij zijn leraar Shervin Boloorian, oprichter van Soundhealingbali gebaseerd in Ubud, Bali. 

De prijs voor deze Special Yoga met Sound Journey van 2 uur bedraagt € 28,50 per persoon en sluiten af met een kopje thee en iets lekkers.

Schrijf je in via het lesrooster van Yoga Centrum Dongen en reserveer een plaatsje.

Workshop Voornemens 2023 met Sandra Collin

Zaterdagochtend 14 januari 2023 van 9.30 – 11.30 uur

Betere gezondheid – Minder stress – Meer bewegen

Spreekt jou dit aan? 
Wil jij ook je kans verhogen om werkelijk gezonder te leven in 2023?
Wil jij dat jouw goede voornemens blijvende verandering opleveren?

Schrijf je dan in voor mijn workshop op zaterdag 14 januari 2023 en kom:

 • stilstaan en -liggen bij wat je werkelijk wilt
 • ontdekken hoe je voornemens het beste om kunt zetten in nieuwe gewoontes
 • ervaren hoe je middels je adem gezonder kunt worden en  ondervinden op welke manieren je meer ontspanning in je leven creëert
 • meedoen met helende bewegingsvormen uit de yoga en Qigong

Van Goede voornemens Nieuwe gewoontes maken

Goede voornemens sneuvelen meestal snel. Dat is zeer demotiverend. De truc is het aanleren van nieuwe gewoontes! Tijdens de workshop vertel ik je hoe je jouw voornemens makkelijker in je dagelijks leven inpast. Je zult ontdekken dat dit haalbaar is. Je hebt tijd om zelf een realistisch plan te maken waarmee je thuis en/of op je werk vooruitgang gaat boeken.

Na de workshop drinken we samen een kop thee met iets lekkers erbij.

Je gaat naar huis met kennis hoe je van goede voornemens nieuwe gewoontes kunt maken. Je  hebt een concreet plan voor jezelf, je bent enthousiast en hebt veel zin daarmee aan de slag te gaan. Je bent er klaar voor de eerste stappen vooruit te zetten!

Zet je eerste stap en schrijf je in!

Je volgt deze workshop voor € 25,00 per persoon.

Sfeervolle Jaarafsluiting oud & nieuw
Woensdagavond 28 december 19.00 – 21.00 uur
onder begeleiding van Sanny

De tijd van het jaar is weer aangebroken om stil te staan bij wat geweest is. Het is ook de tijd om je wensen voor het nieuwe jaar helder te krijgen. En hoewel je dit op elk moment in je leven kunt doen, vinden wij het fijn om dit met een eindejaar ritueel te doen.

De yoga studio is gevuld met sfeervol kaarslicht.

We beginnen deze special met zachte yoga oefeningen om weer bij ons zelf te komen en vooral mindful te voelen. Daarna doen we een oefening om het jaar af te sluiten én het nieuwe jaar te verwelkomen. Met een mooie eindontspanning sluiten we deze special af.

Neem op deze avond een bewaardoosje mee.
Klein, groot, lelijk, mooi, mat of sparkelend. Alles mag…. Het is jouw bewaardoosje, een doosje met een belofte naar jezelf. Want in deze special gaan we, naast afscheid nemen, op zoek naar onze wensen, dromen en verlangens voor het nieuwe jaar.

Kies tussen Kerst en Oudjaar een momentje voor jezelf om te relaxen, stil te staan, los te laten en vooruit te kijken. Doe je met ons mee? Wees er snel bij want we hebben slechts plaats voor 12 deelnemers. Wil je liever online vanuit je eigen omgeving meedoen? Dat kan ook!

Deze special is op woensdagavond 28 december van 19.00 uur – 21.00 uur
Na afloop drinken we samen nog een kopje thee met wat lekkers.

Kosten: 25,00 per persoon.
Indien je online mee wilt doen dan komen de kosten op € 20,00 per persoon.

 

Workshop “Op adem komen” met Sandra Collin

Zaterdagochtend 12 november 2022 van 9.30 – 11.30 uur

Veel mensen ademen te veel, te snel en door de mond. Consequentie daarvan is dat je hoog gaat ademen in de borst. Dit is stressvol voor je lijf. De meeste mensen weten niets of maar weinig over de juiste ademhaling. Zonde, want de juiste ademhaling kan klachten verlichten of zelfs helemaal verhelpen. Denk daarbij aan stress, slapeloosheid, snurken en apneu, pijnklachten, hooikoorts, angst, astma, COPD en niet te vergeten concentratieproblemen. Herken je klachten? Kom ontdekken wat voor verschil de juiste ademhaling maakt en welke grote rol je neus in de ademhaling speelt!

Deze workshop wordt een combinatie van ademhalingsoefeningen en zachte yogahoudingen zoals in Yin Yoga, Restorative Yoga en Yoga Nidra. Iedereen kan meedoen! Iedereen heeft er baat bij! Bovendien is, in een tijd waarin we altijd aanstaan, tijd nemen voor jezelf het grootste cadeau dat je jezelf kunt geven! Ik garandeer je dat je heerlijk uitgerust naar huis gaat!

Na afloop drinken we samen nog een kop thee met wat lekkers. Kosten: 25,00 per persoon.

Adem bewust Wees gerust

Yoga Centrum Dongen introduceert

 “ONS THEETUINTJE” 

Zaterdagochtend 10 september van 9.30 – 11.00 uur

Naast onze yoga- pilates- en Taiji Qigong lessen willen wij op een andere manier iets fijns organiseren waarbij we samenkomen, naar elkaar luisteren en wellicht van elkaar te leren.

Met “ONS THEETUINTJE” gaan we gezellige activiteiten organiseren. Dat kan op allerlei manieren en we gaan het samen beleven. We vertrouwen erop dat leuke ideeën vanzelf komen boven drijven. 
Tijdens het samenzijn vinden wij het belangrijk dat er respect is voor elkaar, we lief zijn en zorgen voor elkaar. Met een goede dosis humor maar vooral om samen te kunnen genieten van een wandeling of uitstapje waar je jezelf kunt zijn.

Heerlijke wandeling “even op adem komen”

Het eerste uitstapje is een wandeling op zaterdag 10 september om 9.30 uur.
We ontvangen je graag bij ons Yoga Centrum met een heerlijk kopje thee en iets lekkers.

De wandeling duurt zo’n 45 minuten en we houden rekening met het wandeltempo van de groep.
Tijd om van de omgeving te genieten of met je buurvrouw of buurman te praten is er voldoende.

Een goed begin van de ochtend om daarna de dag ontspannen te vervolgen.

Schrijf je GRATIS in met een vriend of vriendin.

Special Yoga Nidra XL met klankschalen reis

Vrijdagavond 7 oktober 2022 van 19.30 – 21.00 uur

Yoga Nidra is de slaap van de yogi. Onder begeleiding word je in een staat van “zijn” gebracht waarin je ontvankelijk bent voor nieuwe inzichten. Het werkt super ontspannend en daarnaast doet het veel goed voor je lijf. Door deze methode komt je zenuwstelsel tot rust. Als dit gebeurt komen er stofjes vrij in je lichaam die zorgen voor meer rust en geluksgevoel. Daarnaast is het een training voor je brein, je kunt tot inzichten komen en het draagt bij aan een betere concentratie.

En alsof dat nog niet genoeg is gaan we vervolgens in deze special door met een klankreis. Ook dit werkt zeer rustgevend en de trillingen van de klankschalen brengen je binnenste in beweging. Deze special is op vrijdagavond zodat jij super relaxed het weekend in kunt gaan. Je zult slapen als een roosje. We eindigen met een theetje en wat lekkers.

Deze special is onder begeleiding van Inge.

Vrijdagavond 7 oktober van 19.30 tot 21.00 uur.
De prijs voor deze special bedraagt € 22,50 per inschrijving
Deze special gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Special; Yoga & Dans met José Smulders

Zaterdag 21 mei van 10.00 tot 12.00 uur

Laat jezelf verrassen door Yoga & Dans! 

Ervaar de unieke combinatie van verstilling, kracht en levenslust die ontstaat wanneer je yoga, dans en muziek samenvoegt.

Tijdens Yoga & Dans combineer je houdingen uit de yoga en bewegingen uit de danswereld met elkaar. Dit alles uitgevoerd op muziek. Het nodigt je uit om bewust in het moment aanwezig te zijn en verbinding te leggen met jezelf. Daarnaast kan het een meditatieve werking hebben. Je beweegt binnen jouw mogelijkheden en je onderzoekt wat de beweging met jou doet.

We beginnen met een meditatie, gevolgd door een korte yogales waarin we de houdingen die voorkomen in de dans gaan ervaren. Daarna gaat de mat weg en verbinden we de houdingen met dansante bewegingen in de volgorde van de dans en voeren we de dans uit op muziek. De les wordt afgesloten met een eindontspanning.

De workshop wordt gegeven door José Smulders. Creativiteit en beweging vormen een rode draad in haar leven. Ze volgde de dansopleiding aan het conservatorium in Den Haag die ze in het laatste jaar niet heeft kunnen afmaken. Na een lange periode heeft ze de dans weer opgepakt door een aantal jaren flamenco lessen te gaan volgen.

Toch bleef er een gemis. Totdat er per toeval yoga op haar pad kwam. Waar ze met de dans heel fysiek en competitief bezig was geweest, zorgde yoga ervoor dat ze niet meer verder gaat dan haar eigen mogelijkheden. Omdat ze zich meer wilde verdiepen in yoga is ze diverse opleidingen gaan volgen, waaronder Yoga & Dans. José kijkt ernaar uit om haar ervaringen met jou te delen.

 

De prijs voor deze special bedraagt € 25,00 per inschrijving en is inclusief een lekker kopje thee met iets lekkers.
Deze special gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Special; serie van 4 lessen Stressreductie

In deze special leert Sanny je hoe je yoga beter kunt inzetten om stress te verminderen.

We gaan aan de slag met Yin en Restorative yoga. Ik leer je alles over het verminderen van spierspanning en hoe je de ademhaling beter kunt inzetten. Daarnaast leg ik je uit hoe stress doorwerkt op jouw zenuwstelsel, je immuunsysteem en je hormoonhuishouding. Stress is op zich niet slecht. Chronische stress wel en kan voor veel, vaak chronische, klachten zorgen

In Yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en je lichaam te voelen. De yin houdingen zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. Met Restorative Yoga spreek je het zelfherstellende vermogen van je lichaam aan. En dit kan hard nodig zijn na of in een periode van teveel stress en overbelasting.

Wil je al langere tijd meer weten over wat de relatie tussen stress, yoga, ademhaling en ontspanning is? In 4 ochtenden van 1,5 uur krijg je hierover wekelijks een half uurtje uitleg en daarna doen we een uur lang Yin of Restorative yoga.

Deze special is onder begeleiding van Sanny.
Serie van 4 lessen op:

1e les zaterdag 19 maart 2022
 • 9.30-11.00 uur
2e les zaterdag 2 april 2022
 • 9.30-11.00 uur

3e les zaterdag 9 april 2022

 • 9.30-11.00 uur

4e les zaterdag 23 april 2022

 • 9.30-11.00 uur
De prijs voor deze special bedraagt € 80,00 per inschrijving. 4 lessen à 1,5 uur.
Deze special gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Jaarafsluiting; Yin yoga by candlelight

Deze special vindt plaats op:

dinsdagmiddag 28 december van 14.30 – 16.30 uur en op woensdagochtend 29 december van 9.30 – 11.30 uur.

Tijdens deze special, onder begeleiding van Mascha, reflecteren we op het afgelopen jaar en maken we ruimte in onze geest door bewust ballast los te laten.

Met zachte Yin yoga ontspan je je lichaam en ontdoe je jezelf van opgeslagen emoties. Je creëert openheid om al het nieuwe te verwelkomen.

Met kaarsen maken we licht in deze donkere dagen. In deze special doen we een ritueel om het oude achter ons te laten en het nieuwe uit te nodigen.
Je mag een dierbaar voorwerp meenemen, zoals een sieraad of beeldje, of iets uit de natuur waar je fijne herinneringen aan hebt zoals een steen, schelp of tak.

Dit moment, deze special, is een lichtpuntje in de duisternis waarbij je een intentie zet en de stilte ervaart tussen de ‘feestdagen’.
Een special waarin ruimte is om te voelen wat er is, met alle tijd en aandacht voor jezelf. 

Deze special is te boeken via het lesrooster op deze website en gaat door bij een minimaal 6 deelnemers.(maximaal 10 deelnemers)

Special “Relax en Restore”
onder begeleiding van Sanny

Vrijdagavond 14, 21 en 28 april van 18.00 – 19.30 uur

Ervaar hoe het is om even niets te hoeven……

Wil jij ook ontspannen het weekend in? Op vrijdagavond alles van de week achterlaten op de yogamat?

Sta jij altijd aan? En wil je ook weleens ervaren hoe het is om even helemaal niets te hoeven en jezelf “uit” te zetten? 

Doe dan mee met de special “Relax en Restore” op vrijdagavond van 18.00 – 19.30 uur.

Boek een hele serie van 3 specials op vrijdagavond 14, 21 en 28 april.
Eén of twee losse specials reserveren op de avonden die bij jou passen is ook mogelijk.

Iedereen kan meedoen

Je hebt een ervaring nodig in yoga. Voor zowel beginnende als ervaren yogabeoefenaars is deze restorative yogavorm is toegankelijk.

Aan het begin van de avond ontvang je waardevolle informatie van Sanny over wat teveel stress met je zenuwstelsel doet, hoe je teveel stress kunt voorkomen en waarom restorative yoga zo goed voor je is.

Deze avond beoefenen we restorative yoga, ook herstellende yoga genoemd. Deze vorm van yoga brengt je lichaam in een diepe staat van rust, waardoor het zenuwstelsel de gelegenheid krijgt om te ontspannen.

Restorative yoga is een yogavorm waarbij je met behulp van dekens, kussens, bolsters en blokken lange tijd in een houding blijft liggen, soms wel 20 minuten. Het gaat er niet om het lichaam op te rekken of fysiek sterker te maken, maar om bij de diepste laag van ontspanning te komen. Zo activeer je het zelfherstellende vermogen van je lichaam, terwijl je comfortabel ligt en focust op je ademhaling. De houdingen kunnen worden aangepast aan verschillende omstandigheden en blessures.

Ontspanning en rust staan voorop.

Boek de hele serie van 3 specials  “Relax en Restore” (14, 21 en 28 april) en betaal € 65,00  per persoon.
Boek één avond naar keuze “Relax en Restore” op één van de vrijdagen en betaal € 24,50 per persoon.

Ga naar het volledige lesrooster, Reserveer en ga ontspannen het weekend in

 

 

Special Yoga Nidra XL met klankschalen reis

Vrijdagavond 24 maart 2023 van 19.30 – 21.00 uur

Yoga Nidra is de slaap van de yogi. Onder begeleiding word je in een staat van “zijn” gebracht waarin je ontvankelijk bent voor nieuwe inzichten. Het werkt super ontspannend en daarnaast doet het veel goed voor je lijf. Door deze methode komt je zenuwstelsel tot rust. Als dit gebeurt komen er stofjes vrij in je lichaam die zorgen voor meer rust en geluksgevoel. Daarnaast is het een training voor je brein, je kunt tot inzichten komen en het draagt bij aan een betere concentratie.

En alsof dat nog niet genoeg is gaan we vervolgens in deze special door met een klankreis. Ook dit werkt zeer rustgevend en de trillingen van de klankschalen brengen je binnenste in beweging. Deze special is op vrijdagavond zodat jij super relaxed het weekend in kunt gaan. Je zult slapen als een roosje. We eindigen met een theetje en wat lekkers.

Deze special is onder begeleiding van Inge.

Vrijdagavond 24 maart van 19.30 tot 21.00 uur.
De prijs voor deze special bedraagt € 25,00 per inschrijving

Special Yoga onder begeleiding van Kirsten
Sound Journey onder begeleiding van Nick

Vrijdagavond 10 februari
19.30 – 21.30 uur

Yoga en klanken hebben een rustgevend effect in je lichaam (ademhaling, hartslag, bloeddruk), in je hersenen en in je zenuwstelsel. Het kan je helpen om dichter bij je gevoel te komen, zowel fijne als vervelende emoties. Het is vervolgens aan jou hoe je met deze losgeweekte gevoelens om wilt gaan.

In het eerste gedeelte van deze special nodigt Kirsten je tijdens meditatie en zachte, vloeiende yogahoudingen uit om verbinding te zoeken met de echtheid die voortkomt uit je hart en je te verbinden met je ware zelf. Open je hart, adem met je hart en verbindt je met de alomvattende energie, de energie van liefde. Voel de rust en warmte stromen en luister naar wat je hart je ingeeft.

Aan het einde van de yoga zingen we gezamenlijk de Gayatri mantra. Een mantra is als een soort lied. Het herhalen van de mantra brengt je tot rust en verbindt je met wat je werkelijk bent, namelijk licht. De mantra werkt reinigend op je fysieke lichaam, je emotionele lichaam en je ziel, je hart. Het is een mantra van vrede en liefde voor iedereen. De Gayatri mantra verbindt je met je ware ik, brengt je bij je hart gevoel.

Om Bhur Bhuvah Svah
Tat Savitur Varenyam
Bhargo Devasya Dhimahi
Dhiyo Yo Nah Prachodayat

In het tweede gedeelte van deze special neemt Nick je mee in een ontspannende Sound Journey.

Een Sound Journey assisteert de luisteraar in het bereiken van een ontspannen of zelfs meditatieve staat door het “meegevoerd worden” door de verschillende klanken en geluiden. Dit is vergelijkbaar met meditaties op basis van het reguleren van ademhaling alleen is het hier het geluid dat helpt deze staat te bereiken. De Sound Journey is zowel een passieve als actieve ervaring. Je kunt ontspannen liggen op de mat met een rustige ademhaling en op die manier jezelf voorbereiden om de geluiden te ontvangen. Het is vanuit die rust dat je deelneemt door open te staan en bewust te worden van ieder geluid dat voorbij komt. De geluiden helpen zo het pad te creëren om, idealiter, die plek van meditatie te bereiken. Verwacht een grote verscheidenheid aan instrumenten die geleidelijk en op subtiele wijze het geluidspectrum zullen vullen.

Laat je meevoeren door de verschillende klanken en geluiden

Nick is in het dagelijks leven een jurist, maar heeft grote interesse in Yoga, Kirtans en Sound Journeys. Hij heeft in de zomer van 2022 de opleiding “Multi-instrumental Sound Journey” gedaan bij zijn leraar Shervin Boloorian, oprichter van Soundhealingbali gebaseerd in Ubud, Bali. 

De prijs voor deze Special Yoga met Sound Journey van 2 uur bedraagt € 28,50 per persoon en sluiten af met een kopje thee en iets lekkers.

Schrijf je in via het lesrooster van Yoga Centrum Dongen en reserveer een plaatsje.

Workshop Voornemens 2023 met Sandra Collin

Zaterdagochtend 14 januari 2023 van 9.30 – 11.30 uur

Betere gezondheid – Minder stress – Meer bewegen

Spreekt jou dit aan? 
Wil jij ook je kans verhogen om werkelijk gezonder te leven in 2023?
Wil jij dat jouw goede voornemens blijvende verandering opleveren?

Schrijf je dan in voor mijn workshop op zaterdag 14 januari 2023 en kom:

 • stilstaan en -liggen bij wat je werkelijk wilt
 • ontdekken hoe je voornemens het beste om kunt zetten in nieuwe gewoontes
 • ervaren hoe je middels je adem gezonder kunt worden en  ondervinden op welke manieren je meer ontspanning in je leven creëert
 • meedoen met helende bewegingsvormen uit de yoga en Qigong

Van Goede voornemens Nieuwe gewoontes maken

Goede voornemens sneuvelen meestal snel. Dat is zeer demotiverend. De truc is het aanleren van nieuwe gewoontes! Tijdens de workshop vertel ik je hoe je jouw voornemens makkelijker in je dagelijks leven inpast. Je zult ontdekken dat dit haalbaar is. Je hebt tijd om zelf een realistisch plan te maken waarmee je thuis en/of op je werk vooruitgang gaat boeken.

Na de workshop drinken we samen een kop thee met iets lekkers erbij.

Je gaat naar huis met kennis hoe je van goede voornemens nieuwe gewoontes kunt maken. Je  hebt een concreet plan voor jezelf, je bent enthousiast en hebt veel zin daarmee aan de slag te gaan. Je bent er klaar voor de eerste stappen vooruit te zetten!

Zet je eerste stap en schrijf je in!

Je volgt deze workshop voor € 25,00 per persoon.

Sfeervolle Jaarafsluiting oud & nieuw
Woensdagavond 28 december 19.00 – 21.00 uur
onder begeleiding van Sanny

De tijd van het jaar is weer aangebroken om stil te staan bij wat geweest is. Het is ook de tijd om je wensen voor het nieuwe jaar helder te krijgen. En hoewel je dit op elk moment in je leven kunt doen, vinden wij het fijn om dit met een eindejaar ritueel te doen.

De yoga studio is gevuld met sfeervol kaarslicht.

We beginnen deze special met zachte yoga oefeningen om weer bij ons zelf te komen en vooral mindful te voelen. Daarna doen we een oefening om het jaar af te sluiten én het nieuwe jaar te verwelkomen. Met een mooie eindontspanning sluiten we deze special af.

Neem op deze avond een bewaardoosje mee.
Klein, groot, lelijk, mooi, mat of sparkelend. Alles mag…. Het is jouw bewaardoosje, een doosje met een belofte naar jezelf. Want in deze special gaan we, naast afscheid nemen, op zoek naar onze wensen, dromen en verlangens voor het nieuwe jaar.

Kies tussen Kerst en Oudjaar een momentje voor jezelf om te relaxen, stil te staan, los te laten en vooruit te kijken. Doe je met ons mee? Wees er snel bij want we hebben slechts plaats voor 12 deelnemers. Wil je liever online vanuit je eigen omgeving meedoen? Dat kan ook!

Deze special is op woensdagavond 28 december van 19.00 uur – 21.00 uur
Na afloop drinken we samen nog een kopje thee met wat lekkers.

Kosten: 25,00 per persoon.
Indien je online mee wilt doen dan komen de kosten op € 20,00 per persoon.

 

Workshop “Op adem komen” met Sandra Collin

Zaterdagochtend 12 november 2022 van 9.30 – 11.30 uur

Veel mensen ademen te veel, te snel en door de mond. Consequentie daarvan is dat je hoog gaat ademen in de borst. Dit is stressvol voor je lijf. De meeste mensen weten niets of maar weinig over de juiste ademhaling. Zonde, want de juiste ademhaling kan klachten verlichten of zelfs helemaal verhelpen. Denk daarbij aan stress, slapeloosheid, snurken en apneu, pijnklachten, hooikoorts, angst, astma, COPD en niet te vergeten concentratieproblemen. Herken je klachten? Kom ontdekken wat voor verschil de juiste ademhaling maakt en welke grote rol je neus in de ademhaling speelt!

Deze workshop wordt een combinatie van ademhalingsoefeningen en zachte yogahoudingen zoals in Yin Yoga, Restorative Yoga en Yoga Nidra. Iedereen kan meedoen! Iedereen heeft er baat bij! Bovendien is, in een tijd waarin we altijd aanstaan, tijd nemen voor jezelf het grootste cadeau dat je jezelf kunt geven! Ik garandeer je dat je heerlijk uitgerust naar huis gaat!

Na afloop drinken we samen nog een kop thee met wat lekkers. Kosten: 25,00 per persoon.

Adem bewust Wees gerust

Yoga Centrum Dongen introduceert

 “ONS THEETUINTJE” 

Zaterdagochtend 10 september van 9.30 – 11.00 uur

Naast onze yoga- pilates- en Taiji Qigong lessen willen wij op een andere manier iets fijns organiseren waarbij we samenkomen, naar elkaar luisteren en wellicht van elkaar te leren.

Met “ONS THEETUINTJE” gaan we gezellige activiteiten organiseren. Dat kan op allerlei manieren en we gaan het samen beleven. We vertrouwen erop dat leuke ideeën vanzelf komen boven drijven. 
Tijdens het samenzijn vinden wij het belangrijk dat er respect is voor elkaar, we lief zijn en zorgen voor elkaar. Met een goede dosis humor maar vooral om samen te kunnen genieten van een wandeling of uitstapje waar je jezelf kunt zijn.

Heerlijke wandeling “even op adem komen”

Het eerste uitstapje is een wandeling op zaterdag 10 september om 9.30 uur.
We ontvangen je graag bij ons Yoga Centrum met een heerlijk kopje thee en iets lekkers.

De wandeling duurt zo’n 45 minuten en we houden rekening met het wandeltempo van de groep.
Tijd om van de omgeving te genieten of met je buurvrouw of buurman te praten is er voldoende.

Een goed begin van de ochtend om daarna de dag ontspannen te vervolgen.

Schrijf je GRATIS in met een vriend of vriendin.

Special Yoga Nidra XL met klankschalen reis

Vrijdagavond 7 oktober 2022 van 19.30 – 21.00 uur

Yoga Nidra is de slaap van de yogi. Onder begeleiding word je in een staat van “zijn” gebracht waarin je ontvankelijk bent voor nieuwe inzichten. Het werkt super ontspannend en daarnaast doet het veel goed voor je lijf. Door deze methode komt je zenuwstelsel tot rust. Als dit gebeurt komen er stofjes vrij in je lichaam die zorgen voor meer rust en geluksgevoel. Daarnaast is het een training voor je brein, je kunt tot inzichten komen en het draagt bij aan een betere concentratie.

En alsof dat nog niet genoeg is gaan we vervolgens in deze special door met een klankreis. Ook dit werkt zeer rustgevend en de trillingen van de klankschalen brengen je binnenste in beweging. Deze special is op vrijdagavond zodat jij super relaxed het weekend in kunt gaan. Je zult slapen als een roosje. We eindigen met een theetje en wat lekkers.

Deze special is onder begeleiding van Inge.

Vrijdagavond 7 oktober van 19.30 tot 21.00 uur.
De prijs voor deze special bedraagt € 22,50 per inschrijving
Deze special gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Special; Yoga & Dans met José Smulders

Zaterdag 21 mei van 10.00 tot 12.00 uur

Laat jezelf verrassen door Yoga & Dans! 

Ervaar de unieke combinatie van verstilling, kracht en levenslust die ontstaat wanneer je yoga, dans en muziek samenvoegt.

Tijdens Yoga & Dans combineer je houdingen uit de yoga en bewegingen uit de danswereld met elkaar. Dit alles uitgevoerd op muziek. Het nodigt je uit om bewust in het moment aanwezig te zijn en verbinding te leggen met jezelf. Daarnaast kan het een meditatieve werking hebben. Je beweegt binnen jouw mogelijkheden en je onderzoekt wat de beweging met jou doet.

We beginnen met een meditatie, gevolgd door een korte yogales waarin we de houdingen die voorkomen in de dans gaan ervaren. Daarna gaat de mat weg en verbinden we de houdingen met dansante bewegingen in de volgorde van de dans en voeren we de dans uit op muziek. De les wordt afgesloten met een eindontspanning.

De workshop wordt gegeven door José Smulders. Creativiteit en beweging vormen een rode draad in haar leven. Ze volgde de dansopleiding aan het conservatorium in Den Haag die ze in het laatste jaar niet heeft kunnen afmaken. Na een lange periode heeft ze de dans weer opgepakt door een aantal jaren flamenco lessen te gaan volgen.

Toch bleef er een gemis. Totdat er per toeval yoga op haar pad kwam. Waar ze met de dans heel fysiek en competitief bezig was geweest, zorgde yoga ervoor dat ze niet meer verder gaat dan haar eigen mogelijkheden. Omdat ze zich meer wilde verdiepen in yoga is ze diverse opleidingen gaan volgen, waaronder Yoga & Dans. José kijkt ernaar uit om haar ervaringen met jou te delen.

 

De prijs voor deze special bedraagt € 25,00 per inschrijving en is inclusief een lekker kopje thee met iets lekkers.
Deze special gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Special; serie van 4 lessen Stressreductie

In deze special leert Sanny je hoe je yoga beter kunt inzetten om stress te verminderen.

We gaan aan de slag met Yin en Restorative yoga. Ik leer je alles over het verminderen van spierspanning en hoe je de ademhaling beter kunt inzetten. Daarnaast leg ik je uit hoe stress doorwerkt op jouw zenuwstelsel, je immuunsysteem en je hormoonhuishouding. Stress is op zich niet slecht. Chronische stress wel en kan voor veel, vaak chronische, klachten zorgen

In Yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en je lichaam te voelen. De yin houdingen zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. Met Restorative Yoga spreek je het zelfherstellende vermogen van je lichaam aan. En dit kan hard nodig zijn na of in een periode van teveel stress en overbelasting.

Wil je al langere tijd meer weten over wat de relatie tussen stress, yoga, ademhaling en ontspanning is? In 4 ochtenden van 1,5 uur krijg je hierover wekelijks een half uurtje uitleg en daarna doen we een uur lang Yin of Restorative yoga.

Deze special is onder begeleiding van Sanny.
Serie van 4 lessen op:

1e les zaterdag 19 maart 2022
 • 9.30-11.00 uur
2e les zaterdag 2 april 2022
 • 9.30-11.00 uur

3e les zaterdag 9 april 2022

 • 9.30-11.00 uur

4e les zaterdag 23 april 2022

 • 9.30-11.00 uur
De prijs voor deze special bedraagt € 80,00 per inschrijving. 4 lessen à 1,5 uur.
Deze special gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Jaarafsluiting; Yin yoga by candlelight

Deze special vindt plaats op:

dinsdagmiddag 28 december van 14.30 – 16.30 uur en op woensdagochtend 29 december van 9.30 – 11.30 uur.

Tijdens deze special, onder begeleiding van Mascha, reflecteren we op het afgelopen jaar en maken we ruimte in onze geest door bewust ballast los te laten.

Met zachte Yin yoga ontspan je je lichaam en ontdoe je jezelf van opgeslagen emoties. Je creëert openheid om al het nieuwe te verwelkomen.

Met kaarsen maken we licht in deze donkere dagen. In deze special doen we een ritueel om het oude achter ons te laten en het nieuwe uit te nodigen.
Je mag een dierbaar voorwerp meenemen, zoals een sieraad of beeldje, of iets uit de natuur waar je fijne herinneringen aan hebt zoals een steen, schelp of tak.

Dit moment, deze special, is een lichtpuntje in de duisternis waarbij je een intentie zet en de stilte ervaart tussen de ‘feestdagen’.
Een special waarin ruimte is om te voelen wat er is, met alle tijd en aandacht voor jezelf. 

Deze special is te boeken via het lesrooster op deze website en gaat door bij een minimaal 6 deelnemers.(maximaal 10 deelnemers)

Workshop “Op adem komen” met Sandra Collin

Zaterdagochtend 12 november 2022 van 9.30 – 11.30 uur

Veel mensen ademen te veel, te snel en door de mond. Consequentie daarvan is dat je hoog gaat ademen in de borst. Dit is stressvol voor je lijf. De meeste mensen weten niets of maar weinig over de juiste ademhaling. Zonde, want de juiste ademhaling kan klachten verlichten of zelfs helemaal verhelpen. Denk daarbij aan stress, slapeloosheid, snurken en apneu, pijnklachten, hooikoorts, angst, astma, COPD en niet te vergeten concentratieproblemen. Herken je klachten? Kom ontdekken wat voor verschil de juiste ademhaling maakt en welke grote rol je neus in de ademhaling speelt!

Deze workshop wordt een combinatie van ademhalingsoefeningen en zachte yogahoudingen zoals in Yin Yoga, Restorative Yoga en Yoga Nidra. Iedereen kan meedoen! Iedereen heeft er baat bij! Bovendien is, in een tijd waarin we altijd aanstaan, tijd nemen voor jezelf het grootste cadeau dat je jezelf kunt geven! Ik garandeer je dat je heerlijk uitgerust naar huis gaat!

Na afloop drinken we samen nog een kop thee met wat lekkers. Kosten: 25,00 per persoon.

Adem bewust Wees gerust

Yoga Centrum Dongen introduceert

 “ONS THEETUINTJE” 

Zaterdagochtend 10 september van 9.30 – 11.00 uur

Naast onze yoga- pilates- en Taiji Qigong lessen willen wij op een andere manier iets fijns organiseren waarbij we samenkomen, naar elkaar luisteren en wellicht van elkaar te leren.

Met “ONS THEETUINTJE” gaan we gezellige activiteiten organiseren. Dat kan op allerlei manieren en we gaan het samen beleven. We vertrouwen erop dat leuke ideeën vanzelf komen boven drijven. 
Tijdens het samenzijn vinden wij het belangrijk dat er respect is voor elkaar, we lief zijn en zorgen voor elkaar. Met een goede dosis humor maar vooral om samen te kunnen genieten van een wandeling of uitstapje waar je jezelf kunt zijn.

Heerlijke wandeling “even op adem komen”

Het eerste uitstapje is een wandeling op zaterdag 10 september om 9.30 uur.
We ontvangen je graag bij ons Yoga Centrum met een heerlijk kopje thee en iets lekkers.

De wandeling duurt zo’n 45 minuten en we houden rekening met het wandeltempo van de groep.
Tijd om van de omgeving te genieten of met je buurvrouw of buurman te praten is er voldoende.

Een goed begin van de ochtend om daarna de dag ontspannen te vervolgen.

Schrijf je GRATIS in met een vriend of vriendin.

Special Yoga Nidra XL met klankschalen reis

Vrijdagavond 7 oktober 2022 van 19.30 – 21.00 uur

Yoga Nidra is de slaap van de yogi. Onder begeleiding word je in een staat van “zijn” gebracht waarin je ontvankelijk bent voor nieuwe inzichten. Het werkt super ontspannend en daarnaast doet het veel goed voor je lijf. Door deze methode komt je zenuwstelsel tot rust. Als dit gebeurt komen er stofjes vrij in je lichaam die zorgen voor meer rust en geluksgevoel. Daarnaast is het een training voor je brein, je kunt tot inzichten komen en het draagt bij aan een betere concentratie.

En alsof dat nog niet genoeg is gaan we vervolgens in deze special door met een klankreis. Ook dit werkt zeer rustgevend en de trillingen van de klankschalen brengen je binnenste in beweging. Deze special is op vrijdagavond zodat jij super relaxed het weekend in kunt gaan. Je zult slapen als een roosje. We eindigen met een theetje en wat lekkers.

Deze special is onder begeleiding van Inge.

Vrijdagavond 7 oktober van 19.30 tot 21.00 uur.
De prijs voor deze special bedraagt € 22,50 per inschrijving
Deze special gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Special; Yoga & Dans met José Smulders

Zaterdag 21 mei van 10.00 tot 12.00 uur

Laat jezelf verrassen door Yoga & Dans! 

Ervaar de unieke combinatie van verstilling, kracht en levenslust die ontstaat wanneer je yoga, dans en muziek samenvoegt.

Tijdens Yoga & Dans combineer je houdingen uit de yoga en bewegingen uit de danswereld met elkaar. Dit alles uitgevoerd op muziek. Het nodigt je uit om bewust in het moment aanwezig te zijn en verbinding te leggen met jezelf. Daarnaast kan het een meditatieve werking hebben. Je beweegt binnen jouw mogelijkheden en je onderzoekt wat de beweging met jou doet.

We beginnen met een meditatie, gevolgd door een korte yogales waarin we de houdingen die voorkomen in de dans gaan ervaren. Daarna gaat de mat weg en verbinden we de houdingen met dansante bewegingen in de volgorde van de dans en voeren we de dans uit op muziek. De les wordt afgesloten met een eindontspanning.

De workshop wordt gegeven door José Smulders. Creativiteit en beweging vormen een rode draad in haar leven. Ze volgde de dansopleiding aan het conservatorium in Den Haag die ze in het laatste jaar niet heeft kunnen afmaken. Na een lange periode heeft ze de dans weer opgepakt door een aantal jaren flamenco lessen te gaan volgen.

Toch bleef er een gemis. Totdat er per toeval yoga op haar pad kwam. Waar ze met de dans heel fysiek en competitief bezig was geweest, zorgde yoga ervoor dat ze niet meer verder gaat dan haar eigen mogelijkheden. Omdat ze zich meer wilde verdiepen in yoga is ze diverse opleidingen gaan volgen, waaronder Yoga & Dans. José kijkt ernaar uit om haar ervaringen met jou te delen.

 

De prijs voor deze special bedraagt € 25,00 per inschrijving en is inclusief een lekker kopje thee met iets lekkers.
Deze special gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Special; serie van 4 lessen Stressreductie

In deze special leert Sanny je hoe je yoga beter kunt inzetten om stress te verminderen.

We gaan aan de slag met Yin en Restorative yoga. Ik leer je alles over het verminderen van spierspanning en hoe je de ademhaling beter kunt inzetten. Daarnaast leg ik je uit hoe stress doorwerkt op jouw zenuwstelsel, je immuunsysteem en je hormoonhuishouding. Stress is op zich niet slecht. Chronische stress wel en kan voor veel, vaak chronische, klachten zorgen

In Yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en je lichaam te voelen. De yin houdingen zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. Met Restorative Yoga spreek je het zelfherstellende vermogen van je lichaam aan. En dit kan hard nodig zijn na of in een periode van teveel stress en overbelasting.

Wil je al langere tijd meer weten over wat de relatie tussen stress, yoga, ademhaling en ontspanning is? In 4 ochtenden van 1,5 uur krijg je hierover wekelijks een half uurtje uitleg en daarna doen we een uur lang Yin of Restorative yoga.

Deze special is onder begeleiding van Sanny.
Serie van 4 lessen op:

1e les zaterdag 19 maart 2022
 • 9.30-11.00 uur
2e les zaterdag 2 april 2022
 • 9.30-11.00 uur

3e les zaterdag 9 april 2022

 • 9.30-11.00 uur

4e les zaterdag 23 april 2022

 • 9.30-11.00 uur
De prijs voor deze special bedraagt € 80,00 per inschrijving. 4 lessen à 1,5 uur.
Deze special gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Jaarafsluiting; Yin yoga by candlelight

Deze special vindt plaats op:

dinsdagmiddag 28 december van 14.30 – 16.30 uur en op woensdagochtend 29 december van 9.30 – 11.30 uur.

Tijdens deze special, onder begeleiding van Mascha, reflecteren we op het afgelopen jaar en maken we ruimte in onze geest door bewust ballast los te laten.

Met zachte Yin yoga ontspan je je lichaam en ontdoe je jezelf van opgeslagen emoties. Je creëert openheid om al het nieuwe te verwelkomen.

Met kaarsen maken we licht in deze donkere dagen. In deze special doen we een ritueel om het oude achter ons te laten en het nieuwe uit te nodigen.
Je mag een dierbaar voorwerp meenemen, zoals een sieraad of beeldje, of iets uit de natuur waar je fijne herinneringen aan hebt zoals een steen, schelp of tak.

Dit moment, deze special, is een lichtpuntje in de duisternis waarbij je een intentie zet en de stilte ervaart tussen de ‘feestdagen’.
Een special waarin ruimte is om te voelen wat er is, met alle tijd en aandacht voor jezelf. 

Deze special is te boeken via het lesrooster op deze website en gaat door bij een minimaal 6 deelnemers.(maximaal 10 deelnemers)

Workshop “Op adem komen” met Sandra Collin

Zaterdagochtend 12 november 2022 van 9.30 – 11.30 uur

Veel mensen ademen te veel, te snel en door de mond. Consequentie daarvan is dat je hoog gaat ademen in de borst. Dit is stressvol voor je lijf. De meeste mensen weten niets of maar weinig over de juiste ademhaling. Zonde, want de juiste ademhaling kan klachten verlichten of zelfs helemaal verhelpen. Denk daarbij aan stress, slapeloosheid, snurken en apneu, pijnklachten, hooikoorts, angst, astma, COPD en niet te vergeten concentratieproblemen. Herken je klachten? Kom ontdekken wat voor verschil de juiste ademhaling maakt en welke grote rol je neus in de ademhaling speelt!

Deze workshop wordt een combinatie van ademhalingsoefeningen en zachte yogahoudingen zoals in Yin Yoga, Restorative Yoga en Yoga Nidra. Iedereen kan meedoen! Iedereen heeft er baat bij! Bovendien is, in een tijd waarin we altijd aanstaan, tijd nemen voor jezelf het grootste cadeau dat je jezelf kunt geven! Ik garandeer je dat je heerlijk uitgerust naar huis gaat!

Na afloop drinken we samen nog een kop thee met wat lekkers. Kosten: 25,00 per persoon.

Adem bewust Wees gerust

Yoga Centrum Dongen introduceert

 “ONS THEETUINTJE” 

Zaterdagochtend 10 september van 9.30 – 11.00 uur

Naast onze yoga- pilates- en Taiji Qigong lessen willen wij op een andere manier iets fijns organiseren waarbij we samenkomen, naar elkaar luisteren en wellicht van elkaar te leren.

Met “ONS THEETUINTJE” gaan we gezellige activiteiten organiseren. Dat kan op allerlei manieren en we gaan het samen beleven. We vertrouwen erop dat leuke ideeën vanzelf komen boven drijven. 
Tijdens het samenzijn vinden wij het belangrijk dat er respect is voor elkaar, we lief zijn en zorgen voor elkaar. Met een goede dosis humor maar vooral om samen te kunnen genieten van een wandeling of uitstapje waar je jezelf kunt zijn.

Heerlijke wandeling “even op adem komen”

Het eerste uitstapje is een wandeling op zaterdag 10 september om 9.30 uur.
We ontvangen je graag bij ons Yoga Centrum met een heerlijk kopje thee en iets lekkers.

De wandeling duurt zo’n 45 minuten en we houden rekening met het wandeltempo van de groep.
Tijd om van de omgeving te genieten of met je buurvrouw of buurman te praten is er voldoende.

Een goed begin van de ochtend om daarna de dag ontspannen te vervolgen.

Schrijf je GRATIS in met een vriend of vriendin.

Special Yoga Nidra XL met klankschalen reis

Vrijdagavond 7 oktober 2022 van 19.30 – 21.00 uur

Yoga Nidra is de slaap van de yogi. Onder begeleiding word je in een staat van “zijn” gebracht waarin je ontvankelijk bent voor nieuwe inzichten. Het werkt super ontspannend en daarnaast doet het veel goed voor je lijf. Door deze methode komt je zenuwstelsel tot rust. Als dit gebeurt komen er stofjes vrij in je lichaam die zorgen voor meer rust en geluksgevoel. Daarnaast is het een training voor je brein, je kunt tot inzichten komen en het draagt bij aan een betere concentratie.

En alsof dat nog niet genoeg is gaan we vervolgens in deze special door met een klankreis. Ook dit werkt zeer rustgevend en de trillingen van de klankschalen brengen je binnenste in beweging. Deze special is op vrijdagavond zodat jij super relaxed het weekend in kunt gaan. Je zult slapen als een roosje. We eindigen met een theetje en wat lekkers.

Deze special is onder begeleiding van Inge.

Vrijdagavond 7 oktober van 19.30 tot 21.00 uur.
De prijs voor deze special bedraagt € 22,50 per inschrijving
Deze special gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Special; Yoga & Dans met José Smulders

Zaterdag 21 mei van 10.00 tot 12.00 uur

Laat jezelf verrassen door Yoga & Dans! 

Ervaar de unieke combinatie van verstilling, kracht en levenslust die ontstaat wanneer je yoga, dans en muziek samenvoegt.

Tijdens Yoga & Dans combineer je houdingen uit de yoga en bewegingen uit de danswereld met elkaar. Dit alles uitgevoerd op muziek. Het nodigt je uit om bewust in het moment aanwezig te zijn en verbinding te leggen met jezelf. Daarnaast kan het een meditatieve werking hebben. Je beweegt binnen jouw mogelijkheden en je onderzoekt wat de beweging met jou doet.

We beginnen met een meditatie, gevolgd door een korte yogales waarin we de houdingen die voorkomen in de dans gaan ervaren. Daarna gaat de mat weg en verbinden we de houdingen met dansante bewegingen in de volgorde van de dans en voeren we de dans uit op muziek. De les wordt afgesloten met een eindontspanning.

De workshop wordt gegeven door José Smulders. Creativiteit en beweging vormen een rode draad in haar leven. Ze volgde de dansopleiding aan het conservatorium in Den Haag die ze in het laatste jaar niet heeft kunnen afmaken. Na een lange periode heeft ze de dans weer opgepakt door een aantal jaren flamenco lessen te gaan volgen.

Toch bleef er een gemis. Totdat er per toeval yoga op haar pad kwam. Waar ze met de dans heel fysiek en competitief bezig was geweest, zorgde yoga ervoor dat ze niet meer verder gaat dan haar eigen mogelijkheden. Omdat ze zich meer wilde verdiepen in yoga is ze diverse opleidingen gaan volgen, waaronder Yoga & Dans. José kijkt ernaar uit om haar ervaringen met jou te delen.

 

De prijs voor deze special bedraagt € 25,00 per inschrijving en is inclusief een lekker kopje thee met iets lekkers.
Deze special gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Special; serie van 4 lessen Stressreductie

In deze special leert Sanny je hoe je yoga beter kunt inzetten om stress te verminderen.

We gaan aan de slag met Yin en Restorative yoga. Ik leer je alles over het verminderen van spierspanning en hoe je de ademhaling beter kunt inzetten. Daarnaast leg ik je uit hoe stress doorwerkt op jouw zenuwstelsel, je immuunsysteem en je hormoonhuishouding. Stress is op zich niet slecht. Chronische stress wel en kan voor veel, vaak chronische, klachten zorgen

In Yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en je lichaam te voelen. De yin houdingen zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. Met Restorative Yoga spreek je het zelfherstellende vermogen van je lichaam aan. En dit kan hard nodig zijn na of in een periode van teveel stress en overbelasting.

Wil je al langere tijd meer weten over wat de relatie tussen stress, yoga, ademhaling en ontspanning is? In 4 ochtenden van 1,5 uur krijg je hierover wekelijks een half uurtje uitleg en daarna doen we een uur lang Yin of Restorative yoga.

Deze special is onder begeleiding van Sanny.
Serie van 4 lessen op:

1e les zaterdag 19 maart 2022
 • 9.30-11.00 uur
2e les zaterdag 2 april 2022
 • 9.30-11.00 uur

3e les zaterdag 9 april 2022

 • 9.30-11.00 uur

4e les zaterdag 23 april 2022

 • 9.30-11.00 uur
De prijs voor deze special bedraagt € 80,00 per inschrijving. 4 lessen à 1,5 uur.
Deze special gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Jaarafsluiting; Yin yoga by candlelight

Deze special vindt plaats op:

dinsdagmiddag 28 december van 14.30 – 16.30 uur en op woensdagochtend 29 december van 9.30 – 11.30 uur.

Tijdens deze special, onder begeleiding van Mascha, reflecteren we op het afgelopen jaar en maken we ruimte in onze geest door bewust ballast los te laten.

Met zachte Yin yoga ontspan je je lichaam en ontdoe je jezelf van opgeslagen emoties. Je creëert openheid om al het nieuwe te verwelkomen.

Met kaarsen maken we licht in deze donkere dagen. In deze special doen we een ritueel om het oude achter ons te laten en het nieuwe uit te nodigen.
Je mag een dierbaar voorwerp meenemen, zoals een sieraad of beeldje, of iets uit de natuur waar je fijne herinneringen aan hebt zoals een steen, schelp of tak.

Dit moment, deze special, is een lichtpuntje in de duisternis waarbij je een intentie zet en de stilte ervaart tussen de ‘feestdagen’.
Een special waarin ruimte is om te voelen wat er is, met alle tijd en aandacht voor jezelf. 

Deze special is te boeken via het lesrooster op deze website en gaat door bij een minimaal 6 deelnemers.(maximaal 10 deelnemers)

Nieuws

Special “Relax en Restore”
onder begeleiding van Sanny

Vrijdagavond 14, 21 en 28 april van 18.00 – 19.30 uur

Ervaar hoe het is om even niets te hoeven……

Wil jij ook ontspannen het weekend in? Op vrijdagavond alles van de week achterlaten op de yogamat?

Sta jij altijd aan? En wil je ook weleens ervaren hoe het is om even helemaal niets te hoeven en jezelf “uit” te zetten? 

Doe dan mee met de special “Relax en Restore” op vrijdagavond van 18.00 – 19.30 uur.

Boek een hele serie van 3 specials op vrijdagavond 14, 21 en 28 april.
Eén of twee losse specials reserveren op de avonden die bij jou passen is ook mogelijk.

Iedereen kan meedoen

Je hebt een ervaring nodig in yoga. Voor zowel beginnende als ervaren yogabeoefenaars is deze restorative yogavorm is toegankelijk.

Aan het begin van de avond ontvang je waardevolle informatie van Sanny over wat teveel stress met je zenuwstelsel doet, hoe je teveel stress kunt voorkomen en waarom restorative yoga zo goed voor je is.

Deze avond beoefenen we restorative yoga, ook herstellende yoga genoemd. Deze vorm van yoga brengt je lichaam in een diepe staat van rust, waardoor het zenuwstelsel de gelegenheid krijgt om te ontspannen.

Restorative yoga is een yogavorm waarbij je met behulp van dekens, kussens, bolsters en blokken lange tijd in een houding blijft liggen, soms wel 20 minuten. Het gaat er niet om het lichaam op te rekken of fysiek sterker te maken, maar om bij de diepste laag van ontspanning te komen. Zo activeer je het zelfherstellende vermogen van je lichaam, terwijl je comfortabel ligt en focust op je ademhaling. De houdingen kunnen worden aangepast aan verschillende omstandigheden en blessures.

Ontspanning en rust staan voorop.

Boek de hele serie van 3 specials  “Relax en Restore” (14, 21 en 28 april) en betaal € 65,00  per persoon.
Boek één avond naar keuze “Relax en Restore” op één van de vrijdagen en betaal € 24,50 per persoon.

Ga naar het volledige lesrooster, Reserveer en ga ontspannen het weekend in

 

 

Special Yoga Nidra XL met klankschalen reis

Vrijdagavond 24 maart 2023 van 19.30 – 21.00 uur

Yoga Nidra is de slaap van de yogi. Onder begeleiding word je in een staat van “zijn” gebracht waarin je ontvankelijk bent voor nieuwe inzichten. Het werkt super ontspannend en daarnaast doet het veel goed voor je lijf. Door deze methode komt je zenuwstelsel tot rust. Als dit gebeurt komen er stofjes vrij in je lichaam die zorgen voor meer rust en geluksgevoel. Daarnaast is het een training voor je brein, je kunt tot inzichten komen en het draagt bij aan een betere concentratie.

En alsof dat nog niet genoeg is gaan we vervolgens in deze special door met een klankreis. Ook dit werkt zeer rustgevend en de trillingen van de klankschalen brengen je binnenste in beweging. Deze special is op vrijdagavond zodat jij super relaxed het weekend in kunt gaan. Je zult slapen als een roosje. We eindigen met een theetje en wat lekkers.

Deze special is onder begeleiding van Inge.

Vrijdagavond 24 maart van 19.30 tot 21.00 uur.
De prijs voor deze special bedraagt € 25,00 per inschrijving

Special Yoga onder begeleiding van Kirsten
Sound Journey onder begeleiding van Nick

Vrijdagavond 10 februari
19.30 – 21.30 uur

Yoga en klanken hebben een rustgevend effect in je lichaam (ademhaling, hartslag, bloeddruk), in je hersenen en in je zenuwstelsel. Het kan je helpen om dichter bij je gevoel te komen, zowel fijne als vervelende emoties. Het is vervolgens aan jou hoe je met deze losgeweekte gevoelens om wilt gaan.

In het eerste gedeelte van deze special nodigt Kirsten je tijdens meditatie en zachte, vloeiende yogahoudingen uit om verbinding te zoeken met de echtheid die voortkomt uit je hart en je te verbinden met je ware zelf. Open je hart, adem met je hart en verbindt je met de alomvattende energie, de energie van liefde. Voel de rust en warmte stromen en luister naar wat je hart je ingeeft.

Aan het einde van de yoga zingen we gezamenlijk de Gayatri mantra. Een mantra is als een soort lied. Het herhalen van de mantra brengt je tot rust en verbindt je met wat je werkelijk bent, namelijk licht. De mantra werkt reinigend op je fysieke lichaam, je emotionele lichaam en je ziel, je hart. Het is een mantra van vrede en liefde voor iedereen. De Gayatri mantra verbindt je met je ware ik, brengt je bij je hart gevoel.

Om Bhur Bhuvah Svah
Tat Savitur Varenyam
Bhargo Devasya Dhimahi
Dhiyo Yo Nah Prachodayat

In het tweede gedeelte van deze special neemt Nick je mee in een ontspannende Sound Journey.

Een Sound Journey assisteert de luisteraar in het bereiken van een ontspannen of zelfs meditatieve staat door het “meegevoerd worden” door de verschillende klanken en geluiden. Dit is vergelijkbaar met meditaties op basis van het reguleren van ademhaling alleen is het hier het geluid dat helpt deze staat te bereiken. De Sound Journey is zowel een passieve als actieve ervaring. Je kunt ontspannen liggen op de mat met een rustige ademhaling en op die manier jezelf voorbereiden om de geluiden te ontvangen. Het is vanuit die rust dat je deelneemt door open te staan en bewust te worden van ieder geluid dat voorbij komt. De geluiden helpen zo het pad te creëren om, idealiter, die plek van meditatie te bereiken. Verwacht een grote verscheidenheid aan instrumenten die geleidelijk en op subtiele wijze het geluidspectrum zullen vullen.

Laat je meevoeren door de verschillende klanken en geluiden

Nick is in het dagelijks leven een jurist, maar heeft grote interesse in Yoga, Kirtans en Sound Journeys. Hij heeft in de zomer van 2022 de opleiding “Multi-instrumental Sound Journey” gedaan bij zijn leraar Shervin Boloorian, oprichter van Soundhealingbali gebaseerd in Ubud, Bali. 

De prijs voor deze Special Yoga met Sound Journey van 2 uur bedraagt € 28,50 per persoon en sluiten af met een kopje thee en iets lekkers.

Schrijf je in via het lesrooster van Yoga Centrum Dongen en reserveer een plaatsje.

Workshop Voornemens 2023 met Sandra Collin

Zaterdagochtend 14 januari 2023 van 9.30 – 11.30 uur

Betere gezondheid – Minder stress – Meer bewegen

Spreekt jou dit aan? 
Wil jij ook je kans verhogen om werkelijk gezonder te leven in 2023?
Wil jij dat jouw goede voornemens blijvende verandering opleveren?

Schrijf je dan in voor mijn workshop op zaterdag 14 januari 2023 en kom:

 • stilstaan en -liggen bij wat je werkelijk wilt
 • ontdekken hoe je voornemens het beste om kunt zetten in nieuwe gewoontes
 • ervaren hoe je middels je adem gezonder kunt worden en  ondervinden op welke manieren je meer ontspanning in je leven creëert
 • meedoen met helende bewegingsvormen uit de yoga en Qigong

Van Goede voornemens Nieuwe gewoontes maken

Goede voornemens sneuvelen meestal snel. Dat is zeer demotiverend. De truc is het aanleren van nieuwe gewoontes! Tijdens de workshop vertel ik je hoe je jouw voornemens makkelijker in je dagelijks leven inpast. Je zult ontdekken dat dit haalbaar is. Je hebt tijd om zelf een realistisch plan te maken waarmee je thuis en/of op je werk vooruitgang gaat boeken.

Na de workshop drinken we samen een kop thee met iets lekkers erbij.

Je gaat naar huis met kennis hoe je van goede voornemens nieuwe gewoontes kunt maken. Je  hebt een concreet plan voor jezelf, je bent enthousiast en hebt veel zin daarmee aan de slag te gaan. Je bent er klaar voor de eerste stappen vooruit te zetten!

Zet je eerste stap en schrijf je in!

Je volgt deze workshop voor € 25,00 per persoon.

Sfeervolle Jaarafsluiting oud & nieuw
Woensdagavond 28 december 19.00 – 21.00 uur
onder begeleiding van Sanny

De tijd van het jaar is weer aangebroken om stil te staan bij wat geweest is. Het is ook de tijd om je wensen voor het nieuwe jaar helder te krijgen. En hoewel je dit op elk moment in je leven kunt doen, vinden wij het fijn om dit met een eindejaar ritueel te doen.

De yoga studio is gevuld met sfeervol kaarslicht.

We beginnen deze special met zachte yoga oefeningen om weer bij ons zelf te komen en vooral mindful te voelen. Daarna doen we een oefening om het jaar af te sluiten én het nieuwe jaar te verwelkomen. Met een mooie eindontspanning sluiten we deze special af.

Neem op deze avond een bewaardoosje mee.
Klein, groot, lelijk, mooi, mat of sparkelend. Alles mag…. Het is jouw bewaardoosje, een doosje met een belofte naar jezelf. Want in deze special gaan we, naast afscheid nemen, op zoek naar onze wensen, dromen en verlangens voor het nieuwe jaar.

Kies tussen Kerst en Oudjaar een momentje voor jezelf om te relaxen, stil te staan, los te laten en vooruit te kijken. Doe je met ons mee? Wees er snel bij want we hebben slechts plaats voor 12 deelnemers. Wil je liever online vanuit je eigen omgeving meedoen? Dat kan ook!

Deze special is op woensdagavond 28 december van 19.00 uur – 21.00 uur
Na afloop drinken we samen nog een kopje thee met wat lekkers.

Kosten: 25,00 per persoon.
Indien je online mee wilt doen dan komen de kosten op € 20,00 per persoon.

 

Workshop “Op adem komen” met Sandra Collin

Zaterdagochtend 12 november 2022 van 9.30 – 11.30 uur

Veel mensen ademen te veel, te snel en door de mond. Consequentie daarvan is dat je hoog gaat ademen in de borst. Dit is stressvol voor je lijf. De meeste mensen weten niets of maar weinig over de juiste ademhaling. Zonde, want de juiste ademhaling kan klachten verlichten of zelfs helemaal verhelpen. Denk daarbij aan stress, slapeloosheid, snurken en apneu, pijnklachten, hooikoorts, angst, astma, COPD en niet te vergeten concentratieproblemen. Herken je klachten? Kom ontdekken wat voor verschil de juiste ademhaling maakt en welke grote rol je neus in de ademhaling speelt!

Deze workshop wordt een combinatie van ademhalingsoefeningen en zachte yogahoudingen zoals in Yin Yoga, Restorative Yoga en Yoga Nidra. Iedereen kan meedoen! Iedereen heeft er baat bij! Bovendien is, in een tijd waarin we altijd aanstaan, tijd nemen voor jezelf het grootste cadeau dat je jezelf kunt geven! Ik garandeer je dat je heerlijk uitgerust naar huis gaat!

Na afloop drinken we samen nog een kop thee met wat lekkers. Kosten: 25,00 per persoon.

Adem bewust Wees gerust

Yoga Centrum Dongen introduceert

 “ONS THEETUINTJE” 

Zaterdagochtend 10 september van 9.30 – 11.00 uur

Naast onze yoga- pilates- en Taiji Qigong lessen willen wij op een andere manier iets fijns organiseren waarbij we samenkomen, naar elkaar luisteren en wellicht van elkaar te leren.

Met “ONS THEETUINTJE” gaan we gezellige activiteiten organiseren. Dat kan op allerlei manieren en we gaan het samen beleven. We vertrouwen erop dat leuke ideeën vanzelf komen boven drijven. 
Tijdens het samenzijn vinden wij het belangrijk dat er respect is voor elkaar, we lief zijn en zorgen voor elkaar. Met een goede dosis humor maar vooral om samen te kunnen genieten van een wandeling of uitstapje waar je jezelf kunt zijn.

Heerlijke wandeling “even op adem komen”

Het eerste uitstapje is een wandeling op zaterdag 10 september om 9.30 uur.
We ontvangen je graag bij ons Yoga Centrum met een heerlijk kopje thee en iets lekkers.

De wandeling duurt zo’n 45 minuten en we houden rekening met het wandeltempo van de groep.
Tijd om van de omgeving te genieten of met je buurvrouw of buurman te praten is er voldoende.

Een goed begin van de ochtend om daarna de dag ontspannen te vervolgen.

Schrijf je GRATIS in met een vriend of vriendin.

Special Yoga Nidra XL met klankschalen reis

Vrijdagavond 7 oktober 2022 van 19.30 – 21.00 uur

Yoga Nidra is de slaap van de yogi. Onder begeleiding word je in een staat van “zijn” gebracht waarin je ontvankelijk bent voor nieuwe inzichten. Het werkt super ontspannend en daarnaast doet het veel goed voor je lijf. Door deze methode komt je zenuwstelsel tot rust. Als dit gebeurt komen er stofjes vrij in je lichaam die zorgen voor meer rust en geluksgevoel. Daarnaast is het een training voor je brein, je kunt tot inzichten komen en het draagt bij aan een betere concentratie.

En alsof dat nog niet genoeg is gaan we vervolgens in deze special door met een klankreis. Ook dit werkt zeer rustgevend en de trillingen van de klankschalen brengen je binnenste in beweging. Deze special is op vrijdagavond zodat jij super relaxed het weekend in kunt gaan. Je zult slapen als een roosje. We eindigen met een theetje en wat lekkers.

Deze special is onder begeleiding van Inge.

Vrijdagavond 7 oktober van 19.30 tot 21.00 uur.
De prijs voor deze special bedraagt € 22,50 per inschrijving
Deze special gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Special; Yoga & Dans met José Smulders

Zaterdag 21 mei van 10.00 tot 12.00 uur

Laat jezelf verrassen door Yoga & Dans! 

Ervaar de unieke combinatie van verstilling, kracht en levenslust die ontstaat wanneer je yoga, dans en muziek samenvoegt.

Tijdens Yoga & Dans combineer je houdingen uit de yoga en bewegingen uit de danswereld met elkaar. Dit alles uitgevoerd op muziek. Het nodigt je uit om bewust in het moment aanwezig te zijn en verbinding te leggen met jezelf. Daarnaast kan het een meditatieve werking hebben. Je beweegt binnen jouw mogelijkheden en je onderzoekt wat de beweging met jou doet.

We beginnen met een meditatie, gevolgd door een korte yogales waarin we de houdingen die voorkomen in de dans gaan ervaren. Daarna gaat de mat weg en verbinden we de houdingen met dansante bewegingen in de volgorde van de dans en voeren we de dans uit op muziek. De les wordt afgesloten met een eindontspanning.

De workshop wordt gegeven door José Smulders. Creativiteit en beweging vormen een rode draad in haar leven. Ze volgde de dansopleiding aan het conservatorium in Den Haag die ze in het laatste jaar niet heeft kunnen afmaken. Na een lange periode heeft ze de dans weer opgepakt door een aantal jaren flamenco lessen te gaan volgen.

Toch bleef er een gemis. Totdat er per toeval yoga op haar pad kwam. Waar ze met de dans heel fysiek en competitief bezig was geweest, zorgde yoga ervoor dat ze niet meer verder gaat dan haar eigen mogelijkheden. Omdat ze zich meer wilde verdiepen in yoga is ze diverse opleidingen gaan volgen, waaronder Yoga & Dans. José kijkt ernaar uit om haar ervaringen met jou te delen.

 

De prijs voor deze special bedraagt € 25,00 per inschrijving en is inclusief een lekker kopje thee met iets lekkers.
Deze special gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Special; serie van 4 lessen Stressreductie

In deze special leert Sanny je hoe je yoga beter kunt inzetten om stress te verminderen.

We gaan aan de slag met Yin en Restorative yoga. Ik leer je alles over het verminderen van spierspanning en hoe je de ademhaling beter kunt inzetten. Daarnaast leg ik je uit hoe stress doorwerkt op jouw zenuwstelsel, je immuunsysteem en je hormoonhuishouding. Stress is op zich niet slecht. Chronische stress wel en kan voor veel, vaak chronische, klachten zorgen

In Yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en je lichaam te voelen. De yin houdingen zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. Met Restorative Yoga spreek je het zelfherstellende vermogen van je lichaam aan. En dit kan hard nodig zijn na of in een periode van teveel stress en overbelasting.

Wil je al langere tijd meer weten over wat de relatie tussen stress, yoga, ademhaling en ontspanning is? In 4 ochtenden van 1,5 uur krijg je hierover wekelijks een half uurtje uitleg en daarna doen we een uur lang Yin of Restorative yoga.

Deze special is onder begeleiding van Sanny.
Serie van 4 lessen op:

1e les zaterdag 19 maart 2022
 • 9.30-11.00 uur
2e les zaterdag 2 april 2022
 • 9.30-11.00 uur

3e les zaterdag 9 april 2022

 • 9.30-11.00 uur

4e les zaterdag 23 april 2022

 • 9.30-11.00 uur
De prijs voor deze special bedraagt € 80,00 per inschrijving. 4 lessen à 1,5 uur.
Deze special gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Jaarafsluiting; Yin yoga by candlelight

Deze special vindt plaats op:

dinsdagmiddag 28 december van 14.30 – 16.30 uur en op woensdagochtend 29 december van 9.30 – 11.30 uur.

Tijdens deze special, onder begeleiding van Mascha, reflecteren we op het afgelopen jaar en maken we ruimte in onze geest door bewust ballast los te laten.

Met zachte Yin yoga ontspan je je lichaam en ontdoe je jezelf van opgeslagen emoties. Je creëert openheid om al het nieuwe te verwelkomen.

Met kaarsen maken we licht in deze donkere dagen. In deze special doen we een ritueel om het oude achter ons te laten en het nieuwe uit te nodigen.
Je mag een dierbaar voorwerp meenemen, zoals een sieraad of beeldje, of iets uit de natuur waar je fijne herinneringen aan hebt zoals een steen, schelp of tak.

Dit moment, deze special, is een lichtpuntje in de duisternis waarbij je een intentie zet en de stilte ervaart tussen de ‘feestdagen’.
Een special waarin ruimte is om te voelen wat er is, met alle tijd en aandacht voor jezelf. 

Deze special is te boeken via het lesrooster op deze website en gaat door bij een minimaal 6 deelnemers.(maximaal 10 deelnemers)

Special “Relax en Restore”
onder begeleiding van Sanny

Vrijdagavond 14, 21 en 28 april van 18.00 – 19.30 uur

Ervaar hoe het is om even niets te hoeven……

Wil jij ook ontspannen het weekend in? Op vrijdagavond alles van de week achterlaten op de yogamat?

Sta jij altijd aan? En wil je ook weleens ervaren hoe het is om even helemaal niets te hoeven en jezelf “uit” te zetten? 

Doe dan mee met de special “Relax en Restore” op vrijdagavond van 18.00 – 19.30 uur.

Boek een hele serie van 3 specials op vrijdagavond 14, 21 en 28 april.
Eén of twee losse specials reserveren op de avonden die bij jou passen is ook mogelijk.

Iedereen kan meedoen

Je hebt een ervaring nodig in yoga. Voor zowel beginnende als ervaren yogabeoefenaars is deze restorative yogavorm is toegankelijk.

Aan het begin van de avond ontvang je waardevolle informatie van Sanny over wat teveel stress met je zenuwstelsel doet, hoe je teveel stress kunt voorkomen en waarom restorative yoga zo goed voor je is.

Deze avond beoefenen we restorative yoga, ook herstellende yoga genoemd. Deze vorm van yoga brengt je lichaam in een diepe staat van rust, waardoor het zenuwstelsel de gelegenheid krijgt om te ontspannen.

Restorative yoga is een yogavorm waarbij je met behulp van dekens, kussens, bolsters en blokken lange tijd in een houding blijft liggen, soms wel 20 minuten. Het gaat er niet om het lichaam op te rekken of fysiek sterker te maken, maar om bij de diepste laag van ontspanning te komen. Zo activeer je het zelfherstellende vermogen van je lichaam, terwijl je comfortabel ligt en focust op je ademhaling. De houdingen kunnen worden aangepast aan verschillende omstandigheden en blessures.

Ontspanning en rust staan voorop.

Boek de hele serie van 3 specials  “Relax en Restore” (14, 21 en 28 april) en betaal € 65,00  per persoon.
Boek één avond naar keuze “Relax en Restore” op één van de vrijdagen en betaal € 24,50 per persoon.

Ga naar het volledige lesrooster, Reserveer en ga ontspannen het weekend in

 

 

Special Yoga Nidra XL met klankschalen reis

Vrijdagavond 24 maart 2023 van 19.30 – 21.00 uur

Yoga Nidra is de slaap van de yogi. Onder begeleiding word je in een staat van “zijn” gebracht waarin je ontvankelijk bent voor nieuwe inzichten. Het werkt super ontspannend en daarnaast doet het veel goed voor je lijf. Door deze methode komt je zenuwstelsel tot rust. Als dit gebeurt komen er stofjes vrij in je lichaam die zorgen voor meer rust en geluksgevoel. Daarnaast is het een training voor je brein, je kunt tot inzichten komen en het draagt bij aan een betere concentratie.

En alsof dat nog niet genoeg is gaan we vervolgens in deze special door met een klankreis. Ook dit werkt zeer rustgevend en de trillingen van de klankschalen brengen je binnenste in beweging. Deze special is op vrijdagavond zodat jij super relaxed het weekend in kunt gaan. Je zult slapen als een roosje. We eindigen met een theetje en wat lekkers.

Deze special is onder begeleiding van Inge.

Vrijdagavond 24 maart van 19.30 tot 21.00 uur.
De prijs voor deze special bedraagt € 25,00 per inschrijving

Special Yoga onder begeleiding van Kirsten
Sound Journey onder begeleiding van Nick

Vrijdagavond 10 februari
19.30 – 21.30 uur

Yoga en klanken hebben een rustgevend effect in je lichaam (ademhaling, hartslag, bloeddruk), in je hersenen en in je zenuwstelsel. Het kan je helpen om dichter bij je gevoel te komen, zowel fijne als vervelende emoties. Het is vervolgens aan jou hoe je met deze losgeweekte gevoelens om wilt gaan.

In het eerste gedeelte van deze special nodigt Kirsten je tijdens meditatie en zachte, vloeiende yogahoudingen uit om verbinding te zoeken met de echtheid die voortkomt uit je hart en je te verbinden met je ware zelf. Open je hart, adem met je hart en verbindt je met de alomvattende energie, de energie van liefde. Voel de rust en warmte stromen en luister naar wat je hart je ingeeft.

Aan het einde van de yoga zingen we gezamenlijk de Gayatri mantra. Een mantra is als een soort lied. Het herhalen van de mantra brengt je tot rust en verbindt je met wat je werkelijk bent, namelijk licht. De mantra werkt reinigend op je fysieke lichaam, je emotionele lichaam en je ziel, je hart. Het is een mantra van vrede en liefde voor iedereen. De Gayatri mantra verbindt je met je ware ik, brengt je bij je hart gevoel.

Om Bhur Bhuvah Svah
Tat Savitur Varenyam
Bhargo Devasya Dhimahi
Dhiyo Yo Nah Prachodayat

In het tweede gedeelte van deze special neemt Nick je mee in een ontspannende Sound Journey.

Een Sound Journey assisteert de luisteraar in het bereiken van een ontspannen of zelfs meditatieve staat door het “meegevoerd worden” door de verschillende klanken en geluiden. Dit is vergelijkbaar met meditaties op basis van het reguleren van ademhaling alleen is het hier het geluid dat helpt deze staat te bereiken. De Sound Journey is zowel een passieve als actieve ervaring. Je kunt ontspannen liggen op de mat met een rustige ademhaling en op die manier jezelf voorbereiden om de geluiden te ontvangen. Het is vanuit die rust dat je deelneemt door open te staan en bewust te worden van ieder geluid dat voorbij komt. De geluiden helpen zo het pad te creëren om, idealiter, die plek van meditatie te bereiken. Verwacht een grote verscheidenheid aan instrumenten die geleidelijk en op subtiele wijze het geluidspectrum zullen vullen.

Laat je meevoeren door de verschillende klanken en geluiden

Nick is in het dagelijks leven een jurist, maar heeft grote interesse in Yoga, Kirtans en Sound Journeys. Hij heeft in de zomer van 2022 de opleiding “Multi-instrumental Sound Journey” gedaan bij zijn leraar Shervin Boloorian, oprichter van Soundhealingbali gebaseerd in Ubud, Bali. 

De prijs voor deze Special Yoga met Sound Journey van 2 uur bedraagt € 28,50 per persoon en sluiten af met een kopje thee en iets lekkers.

Schrijf je in via het lesrooster van Yoga Centrum Dongen en reserveer een plaatsje.

Workshop Voornemens 2023 met Sandra Collin

Zaterdagochtend 14 januari 2023 van 9.30 – 11.30 uur

Betere gezondheid – Minder stress – Meer bewegen

Spreekt jou dit aan? 
Wil jij ook je kans verhogen om werkelijk gezonder te leven in 2023?
Wil jij dat jouw goede voornemens blijvende verandering opleveren?

Schrijf je dan in voor mijn workshop op zaterdag 14 januari 2023 en kom:

 • stilstaan en -liggen bij wat je werkelijk wilt
 • ontdekken hoe je voornemens het beste om kunt zetten in nieuwe gewoontes
 • ervaren hoe je middels je adem gezonder kunt worden en  ondervinden op welke manieren je meer ontspanning in je leven creëert
 • meedoen met helende bewegingsvormen uit de yoga en Qigong

Van Goede voornemens Nieuwe gewoontes maken

Goede voornemens sneuvelen meestal snel. Dat is zeer demotiverend. De truc is het aanleren van nieuwe gewoontes! Tijdens de workshop vertel ik je hoe je jouw voornemens makkelijker in je dagelijks leven inpast. Je zult ontdekken dat dit haalbaar is. Je hebt tijd om zelf een realistisch plan te maken waarmee je thuis en/of op je werk vooruitgang gaat boeken.

Na de workshop drinken we samen een kop thee met iets lekkers erbij.

Je gaat naar huis met kennis hoe je van goede voornemens nieuwe gewoontes kunt maken. Je  hebt een concreet plan voor jezelf, je bent enthousiast en hebt veel zin daarmee aan de slag te gaan. Je bent er klaar voor de eerste stappen vooruit te zetten!

Zet je eerste stap en schrijf je in!

Je volgt deze workshop voor € 25,00 per persoon.

Sfeervolle Jaarafsluiting oud & nieuw
Woensdagavond 28 december 19.00 – 21.00 uur
onder begeleiding van Sanny

De tijd van het jaar is weer aangebroken om stil te staan bij wat geweest is. Het is ook de tijd om je wensen voor het nieuwe jaar helder te krijgen. En hoewel je dit op elk moment in je leven kunt doen, vinden wij het fijn om dit met een eindejaar ritueel te doen.

De yoga studio is gevuld met sfeervol kaarslicht.

We beginnen deze special met zachte yoga oefeningen om weer bij ons zelf te komen en vooral mindful te voelen. Daarna doen we een oefening om het jaar af te sluiten én het nieuwe jaar te verwelkomen. Met een mooie eindontspanning sluiten we deze special af.

Neem op deze avond een bewaardoosje mee.
Klein, groot, lelijk, mooi, mat of sparkelend. Alles mag…. Het is jouw bewaardoosje, een doosje met een belofte naar jezelf. Want in deze special gaan we, naast afscheid nemen, op zoek naar onze wensen, dromen en verlangens voor het nieuwe jaar.

Kies tussen Kerst en Oudjaar een momentje voor jezelf om te relaxen, stil te staan, los te laten en vooruit te kijken. Doe je met ons mee? Wees er snel bij want we hebben slechts plaats voor 12 deelnemers. Wil je liever online vanuit je eigen omgeving meedoen? Dat kan ook!

Deze special is op woensdagavond 28 december van 19.00 uur – 21.00 uur
Na afloop drinken we samen nog een kopje thee met wat lekkers.

Kosten: 25,00 per persoon.
Indien je online mee wilt doen dan komen de kosten op € 20,00 per persoon.

 

Workshop “Op adem komen” met Sandra Collin

Zaterdagochtend 12 november 2022 van 9.30 – 11.30 uur

Veel mensen ademen te veel, te snel en door de mond. Consequentie daarvan is dat je hoog gaat ademen in de borst. Dit is stressvol voor je lijf. De meeste mensen weten niets of maar weinig over de juiste ademhaling. Zonde, want de juiste ademhaling kan klachten verlichten of zelfs helemaal verhelpen. Denk daarbij aan stress, slapeloosheid, snurken en apneu, pijnklachten, hooikoorts, angst, astma, COPD en niet te vergeten concentratieproblemen. Herken je klachten? Kom ontdekken wat voor verschil de juiste ademhaling maakt en welke grote rol je neus in de ademhaling speelt!

Deze workshop wordt een combinatie van ademhalingsoefeningen en zachte yogahoudingen zoals in Yin Yoga, Restorative Yoga en Yoga Nidra. Iedereen kan meedoen! Iedereen heeft er baat bij! Bovendien is, in een tijd waarin we altijd aanstaan, tijd nemen voor jezelf het grootste cadeau dat je jezelf kunt geven! Ik garandeer je dat je heerlijk uitgerust naar huis gaat!

Na afloop drinken we samen nog een kop thee met wat lekkers. Kosten: 25,00 per persoon.

Adem bewust Wees gerust

Yoga Centrum Dongen introduceert

 “ONS THEETUINTJE” 

Zaterdagochtend 10 september van 9.30 – 11.00 uur

Naast onze yoga- pilates- en Taiji Qigong lessen willen wij op een andere manier iets fijns organiseren waarbij we samenkomen, naar elkaar luisteren en wellicht van elkaar te leren.

Met “ONS THEETUINTJE” gaan we gezellige activiteiten organiseren. Dat kan op allerlei manieren en we gaan het samen beleven. We vertrouwen erop dat leuke ideeën vanzelf komen boven drijven. 
Tijdens het samenzijn vinden wij het belangrijk dat er respect is voor elkaar, we lief zijn en zorgen voor elkaar. Met een goede dosis humor maar vooral om samen te kunnen genieten van een wandeling of uitstapje waar je jezelf kunt zijn.

Heerlijke wandeling “even op adem komen”

Het eerste uitstapje is een wandeling op zaterdag 10 september om 9.30 uur.
We ontvangen je graag bij ons Yoga Centrum met een heerlijk kopje thee en iets lekkers.

De wandeling duurt zo’n 45 minuten en we houden rekening met het wandeltempo van de groep.
Tijd om van de omgeving te genieten of met je buurvrouw of buurman te praten is er voldoende.

Een goed begin van de ochtend om daarna de dag ontspannen te vervolgen.

Schrijf je GRATIS in met een vriend of vriendin.

Special Yoga Nidra XL met klankschalen reis

Vrijdagavond 7 oktober 2022 van 19.30 – 21.00 uur

Yoga Nidra is de slaap van de yogi. Onder begeleiding word je in een staat van “zijn” gebracht waarin je ontvankelijk bent voor nieuwe inzichten. Het werkt super ontspannend en daarnaast doet het veel goed voor je lijf. Door deze methode komt je zenuwstelsel tot rust. Als dit gebeurt komen er stofjes vrij in je lichaam die zorgen voor meer rust en geluksgevoel. Daarnaast is het een training voor je brein, je kunt tot inzichten komen en het draagt bij aan een betere concentratie.

En alsof dat nog niet genoeg is gaan we vervolgens in deze special door met een klankreis. Ook dit werkt zeer rustgevend en de trillingen van de klankschalen brengen je binnenste in beweging. Deze special is op vrijdagavond zodat jij super relaxed het weekend in kunt gaan. Je zult slapen als een roosje. We eindigen met een theetje en wat lekkers.

Deze special is onder begeleiding van Inge.

Vrijdagavond 7 oktober van 19.30 tot 21.00 uur.
De prijs voor deze special bedraagt € 22,50 per inschrijving
Deze special gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Special; Yoga & Dans met José Smulders

Zaterdag 21 mei van 10.00 tot 12.00 uur

Laat jezelf verrassen door Yoga & Dans! 

Ervaar de unieke combinatie van verstilling, kracht en levenslust die ontstaat wanneer je yoga, dans en muziek samenvoegt.

Tijdens Yoga & Dans combineer je houdingen uit de yoga en bewegingen uit de danswereld met elkaar. Dit alles uitgevoerd op muziek. Het nodigt je uit om bewust in het moment aanwezig te zijn en verbinding te leggen met jezelf. Daarnaast kan het een meditatieve werking hebben. Je beweegt binnen jouw mogelijkheden en je onderzoekt wat de beweging met jou doet.

We beginnen met een meditatie, gevolgd door een korte yogales waarin we de houdingen die voorkomen in de dans gaan ervaren. Daarna gaat de mat weg en verbinden we de houdingen met dansante bewegingen in de volgorde van de dans en voeren we de dans uit op muziek. De les wordt afgesloten met een eindontspanning.

De workshop wordt gegeven door José Smulders. Creativiteit en beweging vormen een rode draad in haar leven. Ze volgde de dansopleiding aan het conservatorium in Den Haag die ze in het laatste jaar niet heeft kunnen afmaken. Na een lange periode heeft ze de dans weer opgepakt door een aantal jaren flamenco lessen te gaan volgen.

Toch bleef er een gemis. Totdat er per toeval yoga op haar pad kwam. Waar ze met de dans heel fysiek en competitief bezig was geweest, zorgde yoga ervoor dat ze niet meer verder gaat dan haar eigen mogelijkheden. Omdat ze zich meer wilde verdiepen in yoga is ze diverse opleidingen gaan volgen, waaronder Yoga & Dans. José kijkt ernaar uit om haar ervaringen met jou te delen.

 

De prijs voor deze special bedraagt € 25,00 per inschrijving en is inclusief een lekker kopje thee met iets lekkers.
Deze special gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Special; serie van 4 lessen Stressreductie

In deze special leert Sanny je hoe je yoga beter kunt inzetten om stress te verminderen.

We gaan aan de slag met Yin en Restorative yoga. Ik leer je alles over het verminderen van spierspanning en hoe je de ademhaling beter kunt inzetten. Daarnaast leg ik je uit hoe stress doorwerkt op jouw zenuwstelsel, je immuunsysteem en je hormoonhuishouding. Stress is op zich niet slecht. Chronische stress wel en kan voor veel, vaak chronische, klachten zorgen

In Yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en je lichaam te voelen. De yin houdingen zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. Met Restorative Yoga spreek je het zelfherstellende vermogen van je lichaam aan. En dit kan hard nodig zijn na of in een periode van teveel stress en overbelasting.

Wil je al langere tijd meer weten over wat de relatie tussen stress, yoga, ademhaling en ontspanning is? In 4 ochtenden van 1,5 uur krijg je hierover wekelijks een half uurtje uitleg en daarna doen we een uur lang Yin of Restorative yoga.

Deze special is onder begeleiding van Sanny.
Serie van 4 lessen op:

1e les zaterdag 19 maart 2022
 • 9.30-11.00 uur
2e les zaterdag 2 april 2022
 • 9.30-11.00 uur

3e les zaterdag 9 april 2022

 • 9.30-11.00 uur

4e les zaterdag 23 april 2022

 • 9.30-11.00 uur
De prijs voor deze special bedraagt € 80,00 per inschrijving. 4 lessen à 1,5 uur.
Deze special gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Jaarafsluiting; Yin yoga by candlelight

Deze special vindt plaats op:

dinsdagmiddag 28 december van 14.30 – 16.30 uur en op woensdagochtend 29 december van 9.30 – 11.30 uur.

Tijdens deze special, onder begeleiding van Mascha, reflecteren we op het afgelopen jaar en maken we ruimte in onze geest door bewust ballast los te laten.

Met zachte Yin yoga ontspan je je lichaam en ontdoe je jezelf van opgeslagen emoties. Je creëert openheid om al het nieuwe te verwelkomen.

Met kaarsen maken we licht in deze donkere dagen. In deze special doen we een ritueel om het oude achter ons te laten en het nieuwe uit te nodigen.
Je mag een dierbaar voorwerp meenemen, zoals een sieraad of beeldje, of iets uit de natuur waar je fijne herinneringen aan hebt zoals een steen, schelp of tak.

Dit moment, deze special, is een lichtpuntje in de duisternis waarbij je een intentie zet en de stilte ervaart tussen de ‘feestdagen’.
Een special waarin ruimte is om te voelen wat er is, met alle tijd en aandacht voor jezelf. 

Deze special is te boeken via het lesrooster op deze website en gaat door bij een minimaal 6 deelnemers.(maximaal 10 deelnemers)

Workshop “Op adem komen” met Sandra Collin

Zaterdagochtend 12 november 2022 van 9.30 – 11.30 uur

Veel mensen ademen te veel, te snel en door de mond. Consequentie daarvan is dat je hoog gaat ademen in de borst. Dit is stressvol voor je lijf. De meeste mensen weten niets of maar weinig over de juiste ademhaling. Zonde, want de juiste ademhaling kan klachten verlichten of zelfs helemaal verhelpen. Denk daarbij aan stress, slapeloosheid, snurken en apneu, pijnklachten, hooikoorts, angst, astma, COPD en niet te vergeten concentratieproblemen. Herken je klachten? Kom ontdekken wat voor verschil de juiste ademhaling maakt en welke grote rol je neus in de ademhaling speelt!

Deze workshop wordt een combinatie van ademhalingsoefeningen en zachte yogahoudingen zoals in Yin Yoga, Restorative Yoga en Yoga Nidra. Iedereen kan meedoen! Iedereen heeft er baat bij! Bovendien is, in een tijd waarin we altijd aanstaan, tijd nemen voor jezelf het grootste cadeau dat je jezelf kunt geven! Ik garandeer je dat je heerlijk uitgerust naar huis gaat!

Na afloop drinken we samen nog een kop thee met wat lekkers. Kosten: 25,00 per persoon.

Adem bewust Wees gerust

Yoga Centrum Dongen introduceert

 “ONS THEETUINTJE” 

Zaterdagochtend 10 september van 9.30 – 11.00 uur

Naast onze yoga- pilates- en Taiji Qigong lessen willen wij op een andere manier iets fijns organiseren waarbij we samenkomen, naar elkaar luisteren en wellicht van elkaar te leren.

Met “ONS THEETUINTJE” gaan we gezellige activiteiten organiseren. Dat kan op allerlei manieren en we gaan het samen beleven. We vertrouwen erop dat leuke ideeën vanzelf komen boven drijven. 
Tijdens het samenzijn vinden wij het belangrijk dat er respect is voor elkaar, we lief zijn en zorgen voor elkaar. Met een goede dosis humor maar vooral om samen te kunnen genieten van een wandeling of uitstapje waar je jezelf kunt zijn.

Heerlijke wandeling “even op adem komen”

Het eerste uitstapje is een wandeling op zaterdag 10 september om 9.30 uur.
We ontvangen je graag bij ons Yoga Centrum met een heerlijk kopje thee en iets lekkers.

De wandeling duurt zo’n 45 minuten en we houden rekening met het wandeltempo van de groep.
Tijd om van de omgeving te genieten of met je buurvrouw of buurman te praten is er voldoende.

Een goed begin van de ochtend om daarna de dag ontspannen te vervolgen.

Schrijf je GRATIS in met een vriend of vriendin.

Special Yoga Nidra XL met klankschalen reis

Vrijdagavond 7 oktober 2022 van 19.30 – 21.00 uur

Yoga Nidra is de slaap van de yogi. Onder begeleiding word je in een staat van “zijn” gebracht waarin je ontvankelijk bent voor nieuwe inzichten. Het werkt super ontspannend en daarnaast doet het veel goed voor je lijf. Door deze methode komt je zenuwstelsel tot rust. Als dit gebeurt komen er stofjes vrij in je lichaam die zorgen voor meer rust en geluksgevoel. Daarnaast is het een training voor je brein, je kunt tot inzichten komen en het draagt bij aan een betere concentratie.

En alsof dat nog niet genoeg is gaan we vervolgens in deze special door met een klankreis. Ook dit werkt zeer rustgevend en de trillingen van de klankschalen brengen je binnenste in beweging. Deze special is op vrijdagavond zodat jij super relaxed het weekend in kunt gaan. Je zult slapen als een roosje. We eindigen met een theetje en wat lekkers.

Deze special is onder begeleiding van Inge.

Vrijdagavond 7 oktober van 19.30 tot 21.00 uur.
De prijs voor deze special bedraagt € 22,50 per inschrijving
Deze special gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Special; Yoga & Dans met José Smulders

Zaterdag 21 mei van 10.00 tot 12.00 uur

Laat jezelf verrassen door Yoga & Dans! 

Ervaar de unieke combinatie van verstilling, kracht en levenslust die ontstaat wanneer je yoga, dans en muziek samenvoegt.

Tijdens Yoga & Dans combineer je houdingen uit de yoga en bewegingen uit de danswereld met elkaar. Dit alles uitgevoerd op muziek. Het nodigt je uit om bewust in het moment aanwezig te zijn en verbinding te leggen met jezelf. Daarnaast kan het een meditatieve werking hebben. Je beweegt binnen jouw mogelijkheden en je onderzoekt wat de beweging met jou doet.

We beginnen met een meditatie, gevolgd door een korte yogales waarin we de houdingen die voorkomen in de dans gaan ervaren. Daarna gaat de mat weg en verbinden we de houdingen met dansante bewegingen in de volgorde van de dans en voeren we de dans uit op muziek. De les wordt afgesloten met een eindontspanning.

De workshop wordt gegeven door José Smulders. Creativiteit en beweging vormen een rode draad in haar leven. Ze volgde de dansopleiding aan het conservatorium in Den Haag die ze in het laatste jaar niet heeft kunnen afmaken. Na een lange periode heeft ze de dans weer opgepakt door een aantal jaren flamenco lessen te gaan volgen.

Toch bleef er een gemis. Totdat er per toeval yoga op haar pad kwam. Waar ze met de dans heel fysiek en competitief bezig was geweest, zorgde yoga ervoor dat ze niet meer verder gaat dan haar eigen mogelijkheden. Omdat ze zich meer wilde verdiepen in yoga is ze diverse opleidingen gaan volgen, waaronder Yoga & Dans. José kijkt ernaar uit om haar ervaringen met jou te delen.

 

De prijs voor deze special bedraagt € 25,00 per inschrijving en is inclusief een lekker kopje thee met iets lekkers.
Deze special gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Special; serie van 4 lessen Stressreductie

In deze special leert Sanny je hoe je yoga beter kunt inzetten om stress te verminderen.

We gaan aan de slag met Yin en Restorative yoga. Ik leer je alles over het verminderen van spierspanning en hoe je de ademhaling beter kunt inzetten. Daarnaast leg ik je uit hoe stress doorwerkt op jouw zenuwstelsel, je immuunsysteem en je hormoonhuishouding. Stress is op zich niet slecht. Chronische stress wel en kan voor veel, vaak chronische, klachten zorgen

In Yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en je lichaam te voelen. De yin houdingen zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. Met Restorative Yoga spreek je het zelfherstellende vermogen van je lichaam aan. En dit kan hard nodig zijn na of in een periode van teveel stress en overbelasting.

Wil je al langere tijd meer weten over wat de relatie tussen stress, yoga, ademhaling en ontspanning is? In 4 ochtenden van 1,5 uur krijg je hierover wekelijks een half uurtje uitleg en daarna doen we een uur lang Yin of Restorative yoga.

Deze special is onder begeleiding van Sanny.
Serie van 4 lessen op:

1e les zaterdag 19 maart 2022
 • 9.30-11.00 uur
2e les zaterdag 2 april 2022
 • 9.30-11.00 uur

3e les zaterdag 9 april 2022

 • 9.30-11.00 uur

4e les zaterdag 23 april 2022

 • 9.30-11.00 uur
De prijs voor deze special bedraagt € 80,00 per inschrijving. 4 lessen à 1,5 uur.
Deze special gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Jaarafsluiting; Yin yoga by candlelight

Deze special vindt plaats op:

dinsdagmiddag 28 december van 14.30 – 16.30 uur en op woensdagochtend 29 december van 9.30 – 11.30 uur.

Tijdens deze special, onder begeleiding van Mascha, reflecteren we op het afgelopen jaar en maken we ruimte in onze geest door bewust ballast los te laten.

Met zachte Yin yoga ontspan je je lichaam en ontdoe je jezelf van opgeslagen emoties. Je creëert openheid om al het nieuwe te verwelkomen.

Met kaarsen maken we licht in deze donkere dagen. In deze special doen we een ritueel om het oude achter ons te laten en het nieuwe uit te nodigen.
Je mag een dierbaar voorwerp meenemen, zoals een sieraad of beeldje, of iets uit de natuur waar je fijne herinneringen aan hebt zoals een steen, schelp of tak.

Dit moment, deze special, is een lichtpuntje in de duisternis waarbij je een intentie zet en de stilte ervaart tussen de ‘feestdagen’.
Een special waarin ruimte is om te voelen wat er is, met alle tijd en aandacht voor jezelf. 

Deze special is te boeken via het lesrooster op deze website en gaat door bij een minimaal 6 deelnemers.(maximaal 10 deelnemers)

Workshop “Op adem komen” met Sandra Collin

Zaterdagochtend 12 november 2022 van 9.30 – 11.30 uur

Veel mensen ademen te veel, te snel en door de mond. Consequentie daarvan is dat je hoog gaat ademen in de borst. Dit is stressvol voor je lijf. De meeste mensen weten niets of maar weinig over de juiste ademhaling. Zonde, want de juiste ademhaling kan klachten verlichten of zelfs helemaal verhelpen. Denk daarbij aan stress, slapeloosheid, snurken en apneu, pijnklachten, hooikoorts, angst, astma, COPD en niet te vergeten concentratieproblemen. Herken je klachten? Kom ontdekken wat voor verschil de juiste ademhaling maakt en welke grote rol je neus in de ademhaling speelt!

Deze workshop wordt een combinatie van ademhalingsoefeningen en zachte yogahoudingen zoals in Yin Yoga, Restorative Yoga en Yoga Nidra. Iedereen kan meedoen! Iedereen heeft er baat bij! Bovendien is, in een tijd waarin we altijd aanstaan, tijd nemen voor jezelf het grootste cadeau dat je jezelf kunt geven! Ik garandeer je dat je heerlijk uitgerust naar huis gaat!

Na afloop drinken we samen nog een kop thee met wat lekkers. Kosten: 25,00 per persoon.

Adem bewust Wees gerust

Yoga Centrum Dongen introduceert

 “ONS THEETUINTJE” 

Zaterdagochtend 10 september van 9.30 – 11.00 uur

Naast onze yoga- pilates- en Taiji Qigong lessen willen wij op een andere manier iets fijns organiseren waarbij we samenkomen, naar elkaar luisteren en wellicht van elkaar te leren.

Met “ONS THEETUINTJE” gaan we gezellige activiteiten organiseren. Dat kan op allerlei manieren en we gaan het samen beleven. We vertrouwen erop dat leuke ideeën vanzelf komen boven drijven. 
Tijdens het samenzijn vinden wij het belangrijk dat er respect is voor elkaar, we lief zijn en zorgen voor elkaar. Met een goede dosis humor maar vooral om samen te kunnen genieten van een wandeling of uitstapje waar je jezelf kunt zijn.

Heerlijke wandeling “even op adem komen”

Het eerste uitstapje is een wandeling op zaterdag 10 september om 9.30 uur.
We ontvangen je graag bij ons Yoga Centrum met een heerlijk kopje thee en iets lekkers.

De wandeling duurt zo’n 45 minuten en we houden rekening met het wandeltempo van de groep.
Tijd om van de omgeving te genieten of met je buurvrouw of buurman te praten is er voldoende.

Een goed begin van de ochtend om daarna de dag ontspannen te vervolgen.

Schrijf je GRATIS in met een vriend of vriendin.

Special Yoga Nidra XL met klankschalen reis

Vrijdagavond 7 oktober 2022 van 19.30 – 21.00 uur

Yoga Nidra is de slaap van de yogi. Onder begeleiding word je in een staat van “zijn” gebracht waarin je ontvankelijk bent voor nieuwe inzichten. Het werkt super ontspannend en daarnaast doet het veel goed voor je lijf. Door deze methode komt je zenuwstelsel tot rust. Als dit gebeurt komen er stofjes vrij in je lichaam die zorgen voor meer rust en geluksgevoel. Daarnaast is het een training voor je brein, je kunt tot inzichten komen en het draagt bij aan een betere concentratie.

En alsof dat nog niet genoeg is gaan we vervolgens in deze special door met een klankreis. Ook dit werkt zeer rustgevend en de trillingen van de klankschalen brengen je binnenste in beweging. Deze special is op vrijdagavond zodat jij super relaxed het weekend in kunt gaan. Je zult slapen als een roosje. We eindigen met een theetje en wat lekkers.

Deze special is onder begeleiding van Inge.

Vrijdagavond 7 oktober van 19.30 tot 21.00 uur.
De prijs voor deze special bedraagt € 22,50 per inschrijving
Deze special gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Special; Yoga & Dans met José Smulders

Zaterdag 21 mei van 10.00 tot 12.00 uur

Laat jezelf verrassen door Yoga & Dans! 

Ervaar de unieke combinatie van verstilling, kracht en levenslust die ontstaat wanneer je yoga, dans en muziek samenvoegt.

Tijdens Yoga & Dans combineer je houdingen uit de yoga en bewegingen uit de danswereld met elkaar. Dit alles uitgevoerd op muziek. Het nodigt je uit om bewust in het moment aanwezig te zijn en verbinding te leggen met jezelf. Daarnaast kan het een meditatieve werking hebben. Je beweegt binnen jouw mogelijkheden en je onderzoekt wat de beweging met jou doet.

We beginnen met een meditatie, gevolgd door een korte yogales waarin we de houdingen die voorkomen in de dans gaan ervaren. Daarna gaat de mat weg en verbinden we de houdingen met dansante bewegingen in de volgorde van de dans en voeren we de dans uit op muziek. De les wordt afgesloten met een eindontspanning.

De workshop wordt gegeven door José Smulders. Creativiteit en beweging vormen een rode draad in haar leven. Ze volgde de dansopleiding aan het conservatorium in Den Haag die ze in het laatste jaar niet heeft kunnen afmaken. Na een lange periode heeft ze de dans weer opgepakt door een aantal jaren flamenco lessen te gaan volgen.

Toch bleef er een gemis. Totdat er per toeval yoga op haar pad kwam. Waar ze met de dans heel fysiek en competitief bezig was geweest, zorgde yoga ervoor dat ze niet meer verder gaat dan haar eigen mogelijkheden. Omdat ze zich meer wilde verdiepen in yoga is ze diverse opleidingen gaan volgen, waaronder Yoga & Dans. José kijkt ernaar uit om haar ervaringen met jou te delen.

 

De prijs voor deze special bedraagt € 25,00 per inschrijving en is inclusief een lekker kopje thee met iets lekkers.
Deze special gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Special; serie van 4 lessen Stressreductie

In deze special leert Sanny je hoe je yoga beter kunt inzetten om stress te verminderen.

We gaan aan de slag met Yin en Restorative yoga. Ik leer je alles over het verminderen van spierspanning en hoe je de ademhaling beter kunt inzetten. Daarnaast leg ik je uit hoe stress doorwerkt op jouw zenuwstelsel, je immuunsysteem en je hormoonhuishouding. Stress is op zich niet slecht. Chronische stress wel en kan voor veel, vaak chronische, klachten zorgen

In Yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en je lichaam te voelen. De yin houdingen zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. Met Restorative Yoga spreek je het zelfherstellende vermogen van je lichaam aan. En dit kan hard nodig zijn na of in een periode van teveel stress en overbelasting.

Wil je al langere tijd meer weten over wat de relatie tussen stress, yoga, ademhaling en ontspanning is? In 4 ochtenden van 1,5 uur krijg je hierover wekelijks een half uurtje uitleg en daarna doen we een uur lang Yin of Restorative yoga.

Deze special is onder begeleiding van Sanny.
Serie van 4 lessen op:

1e les zaterdag 19 maart 2022
 • 9.30-11.00 uur
2e les zaterdag 2 april 2022
 • 9.30-11.00 uur

3e les zaterdag 9 april 2022

 • 9.30-11.00 uur

4e les zaterdag 23 april 2022

 • 9.30-11.00 uur
De prijs voor deze special bedraagt € 80,00 per inschrijving. 4 lessen à 1,5 uur.
Deze special gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Jaarafsluiting; Yin yoga by candlelight

Deze special vindt plaats op:

dinsdagmiddag 28 december van 14.30 – 16.30 uur en op woensdagochtend 29 december van 9.30 – 11.30 uur.

Tijdens deze special, onder begeleiding van Mascha, reflecteren we op het afgelopen jaar en maken we ruimte in onze geest door bewust ballast los te laten.

Met zachte Yin yoga ontspan je je lichaam en ontdoe je jezelf van opgeslagen emoties. Je creëert openheid om al het nieuwe te verwelkomen.

Met kaarsen maken we licht in deze donkere dagen. In deze special doen we een ritueel om het oude achter ons te laten en het nieuwe uit te nodigen.
Je mag een dierbaar voorwerp meenemen, zoals een sieraad of beeldje, of iets uit de natuur waar je fijne herinneringen aan hebt zoals een steen, schelp of tak.

Dit moment, deze special, is een lichtpuntje in de duisternis waarbij je een intentie zet en de stilte ervaart tussen de ‘feestdagen’.
Een special waarin ruimte is om te voelen wat er is, met alle tijd en aandacht voor jezelf. 

Deze special is te boeken via het lesrooster op deze website en gaat door bij een minimaal 6 deelnemers.(maximaal 10 deelnemers)

Nieuws

Workshop “Op adem komen” met Sandra Collin

Zaterdagochtend 12 november 2022 van 9.30 – 11.30 uur

Veel mensen ademen te veel, te snel en door de mond. Consequentie daarvan is dat je hoog gaat ademen in de borst. Dit is stressvol voor je lijf. De meeste mensen weten niets of maar weinig over de juiste ademhaling. Zonde, want de juiste ademhaling kan klachten verlichten of zelfs helemaal verhelpen. Denk daarbij aan stress, slapeloosheid, snurken en apneu, pijnklachten, hooikoorts, angst, astma, COPD en niet te vergeten concentratieproblemen. Herken je klachten? Kom ontdekken wat voor verschil de juiste ademhaling maakt en welke grote rol je neus in de ademhaling speelt!

Deze workshop wordt een combinatie van ademhalingsoefeningen en zachte yogahoudingen zoals in Yin Yoga, Restorative Yoga en Yoga Nidra. Iedereen kan meedoen! Iedereen heeft er baat bij! Bovendien is, in een tijd waarin we altijd aanstaan, tijd nemen voor jezelf het grootste cadeau dat je jezelf kunt geven! Ik garandeer je dat je heerlijk uitgerust naar huis gaat!

Na afloop drinken we samen nog een kop thee met wat lekkers. Kosten: 25,00 per persoon.

Adem bewust Wees gerust

Yoga Centrum Dongen introduceert

 “ONS THEETUINTJE” 

Zaterdagochtend 10 september van 9.30 – 11.00 uur

Naast onze yoga- pilates- en Taiji Qigong lessen willen wij op een andere manier iets fijns organiseren waarbij we samenkomen, naar elkaar luisteren en wellicht van elkaar te leren.

Met “ONS THEETUINTJE” gaan we gezellige activiteiten organiseren. Dat kan op allerlei manieren en we gaan het samen beleven. We vertrouwen erop dat leuke ideeën vanzelf komen boven drijven. 
Tijdens het samenzijn vinden wij het belangrijk dat er respect is voor elkaar, we lief zijn en zorgen voor elkaar. Met een goede dosis humor maar vooral om samen te kunnen genieten van een wandeling of uitstapje waar je jezelf kunt zijn.

Heerlijke wandeling “even op adem komen”

Het eerste uitstapje is een wandeling op zaterdag 10 september om 9.30 uur.
We ontvangen je graag bij ons Yoga Centrum met een heerlijk kopje thee en iets lekkers.

De wandeling duurt zo’n 45 minuten en we houden rekening met het wandeltempo van de groep.
Tijd om van de omgeving te genieten of met je buurvrouw of buurman te praten is er voldoende.

Een goed begin van de ochtend om daarna de dag ontspannen te vervolgen.

Schrijf je GRATIS in met een vriend of vriendin.

Special Yoga Nidra XL met klankschalen reis

Vrijdagavond 7 oktober 2022 van 19.30 – 21.00 uur

Yoga Nidra is de slaap van de yogi. Onder begeleiding word je in een staat van “zijn” gebracht waarin je ontvankelijk bent voor nieuwe inzichten. Het werkt super ontspannend en daarnaast doet het veel goed voor je lijf. Door deze methode komt je zenuwstelsel tot rust. Als dit gebeurt komen er stofjes vrij in je lichaam die zorgen voor meer rust en geluksgevoel. Daarnaast is het een training voor je brein, je kunt tot inzichten komen en het draagt bij aan een betere concentratie.

En alsof dat nog niet genoeg is gaan we vervolgens in deze special door met een klankreis. Ook dit werkt zeer rustgevend en de trillingen van de klankschalen brengen je binnenste in beweging. Deze special is op vrijdagavond zodat jij super relaxed het weekend in kunt gaan. Je zult slapen als een roosje. We eindigen met een theetje en wat lekkers.

Deze special is onder begeleiding van Inge.

Vrijdagavond 7 oktober van 19.30 tot 21.00 uur.
De prijs voor deze special bedraagt € 22,50 per inschrijving
Deze special gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Special; Yoga & Dans met José Smulders

Zaterdag 21 mei van 10.00 tot 12.00 uur

Laat jezelf verrassen door Yoga & Dans! 

Ervaar de unieke combinatie van verstilling, kracht en levenslust die ontstaat wanneer je yoga, dans en muziek samenvoegt.

Tijdens Yoga & Dans combineer je houdingen uit de yoga en bewegingen uit de danswereld met elkaar. Dit alles uitgevoerd op muziek. Het nodigt je uit om bewust in het moment aanwezig te zijn en verbinding te leggen met jezelf. Daarnaast kan het een meditatieve werking hebben. Je beweegt binnen jouw mogelijkheden en je onderzoekt wat de beweging met jou doet.

We beginnen met een meditatie, gevolgd door een korte yogales waarin we de houdingen die voorkomen in de dans gaan ervaren. Daarna gaat de mat weg en verbinden we de houdingen met dansante bewegingen in de volgorde van de dans en voeren we de dans uit op muziek. De les wordt afgesloten met een eindontspanning.

De workshop wordt gegeven door José Smulders. Creativiteit en beweging vormen een rode draad in haar leven. Ze volgde de dansopleiding aan het conservatorium in Den Haag die ze in het laatste jaar niet heeft kunnen afmaken. Na een lange periode heeft ze de dans weer opgepakt door een aantal jaren flamenco lessen te gaan volgen.

Toch bleef er een gemis. Totdat er per toeval yoga op haar pad kwam. Waar ze met de dans heel fysiek en competitief bezig was geweest, zorgde yoga ervoor dat ze niet meer verder gaat dan haar eigen mogelijkheden. Omdat ze zich meer wilde verdiepen in yoga is ze diverse opleidingen gaan volgen, waaronder Yoga & Dans. José kijkt ernaar uit om haar ervaringen met jou te delen.

 

De prijs voor deze special bedraagt € 25,00 per inschrijving en is inclusief een lekker kopje thee met iets lekkers.
Deze special gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Special; serie van 4 lessen Stressreductie

In deze special leert Sanny je hoe je yoga beter kunt inzetten om stress te verminderen.

We gaan aan de slag met Yin en Restorative yoga. Ik leer je alles over het verminderen van spierspanning en hoe je de ademhaling beter kunt inzetten. Daarnaast leg ik je uit hoe stress doorwerkt op jouw zenuwstelsel, je immuunsysteem en je hormoonhuishouding. Stress is op zich niet slecht. Chronische stress wel en kan voor veel, vaak chronische, klachten zorgen

In Yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en je lichaam te voelen. De yin houdingen zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. Met Restorative Yoga spreek je het zelfherstellende vermogen van je lichaam aan. En dit kan hard nodig zijn na of in een periode van teveel stress en overbelasting.

Wil je al langere tijd meer weten over wat de relatie tussen stress, yoga, ademhaling en ontspanning is? In 4 ochtenden van 1,5 uur krijg je hierover wekelijks een half uurtje uitleg en daarna doen we een uur lang Yin of Restorative yoga.

Deze special is onder begeleiding van Sanny.
Serie van 4 lessen op:

1e les zaterdag 19 maart 2022
 • 9.30-11.00 uur
2e les zaterdag 2 april 2022
 • 9.30-11.00 uur

3e les zaterdag 9 april 2022

 • 9.30-11.00 uur

4e les zaterdag 23 april 2022

 • 9.30-11.00 uur
De prijs voor deze special bedraagt € 80,00 per inschrijving. 4 lessen à 1,5 uur.
Deze special gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Jaarafsluiting; Yin yoga by candlelight

Deze special vindt plaats op:

dinsdagmiddag 28 december van 14.30 – 16.30 uur en op woensdagochtend 29 december van 9.30 – 11.30 uur.

Tijdens deze special, onder begeleiding van Mascha, reflecteren we op het afgelopen jaar en maken we ruimte in onze geest door bewust ballast los te laten.

Met zachte Yin yoga ontspan je je lichaam en ontdoe je jezelf van opgeslagen emoties. Je creëert openheid om al het nieuwe te verwelkomen.

Met kaarsen maken we licht in deze donkere dagen. In deze special doen we een ritueel om het oude achter ons te laten en het nieuwe uit te nodigen.
Je mag een dierbaar voorwerp meenemen, zoals een sieraad of beeldje, of iets uit de natuur waar je fijne herinneringen aan hebt zoals een steen, schelp of tak.

Dit moment, deze special, is een lichtpuntje in de duisternis waarbij je een intentie zet en de stilte ervaart tussen de ‘feestdagen’.
Een special waarin ruimte is om te voelen wat er is, met alle tijd en aandacht voor jezelf. 

Deze special is te boeken via het lesrooster op deze website en gaat door bij een minimaal 6 deelnemers.(maximaal 10 deelnemers)

NIEUW op het lesrooster: Taiji Qigong (TaiChi)

15 DECEMBER 2021

Wij zijn blij te kunnen vertellen dat we een mooie aanvulling in ons lesrooster hebben;

Taiji Qigong door Kees van den Nieuwenhuizen.

Start vanaf woensdag 5 januari 2022
Taiji Qigong, vaak afgekort als TaiChi, zijn eeuwenoude Chinese gezondheidsoefeningen, die op een natuurlijke en ontspannen manier worden uitgevoerd. De trainingen, lessen vormen een combinatie van rust, ontspanning en lichamelijke activiteit.
Taiji verwijst naar de filosofie van Yin en Yang, de onafscheidelijke, elkaar aanvullende krachten, in een evenwichtige dynamische eenheid.
Het doel van de oefeningen is om de Qi, ofwel de levensenergie, de levenskracht in de natuur, in al zijn verschijningsvormen gunstig te beïnvloeden, zodat  je vitaliteit wordt gevoed en versterkt en de gezondheid wordt bevorderd.

Wij blijven yoga- en pilates les aanbieden; aangepast lesrooster

28 NOVEMBER 2021

Naar aanleiding van de persconferentie van vrijdag 26 november gelden nieuwe corona maatregelen.
Sportscholen waaronder Yoga Centrum Dongen valt, mogen tot 17.00 uur open blijven.

We willen iedereen de mogelijkheid bieden te blijven genieten van de fijne yoga- en pilates lessen, daarom passen we het lesaanbod aan met fysieke en online lessen.
Het lesaanbod vindt je op www.yogacentrumdongen.nl/lesaanbod

Yoga lessen fysiek in ons Yoga Centrum

Woensdagochtend
 • 9.00 – 10.00 uur: Hatha yoga
 • 10.30 – 11.30 uur: Yin & Restorative yoga
Vrijdagochtend
 •  9.00 – 10.00 uur; Hatha yoga
 • 10.30 – 11.30 uur: Gentle Hatha yoga
Zondagochtend 5 december
 • 9.15-10.15 uur: Active Flow Pieten Yoga
EXTRA les
 • 10.30 -11.30 uur: Slow Flow Yoga
Zondagochtend 12 en 19 december
 • 9.15-10.15 uur:  Goedemorgen flow yoga
EXTRA les
 • 10.30 -11.30 uur: Relax & Nidra yoga
ONLINE yoga- en pilates les
Maandagavond
 •  19.30 – 20.30 uur: Pilates
Dinsdagavond
 •  19.30 – 20.30 uur: Relax & Nidra yoga
Woensdagochtend
 •  9.00 – 10.00 uur: Hatha yoga
Donderdagavond
 • 19.30 – 20.30 uur: Slow Flow Yin yoga
Vrijdagochtend
 •  9.00 – 10.00 uur; Hatha yoga
Voor aanvang van de les ontvang je via de mail een link zodat je deel kunt nemen aan deze les.
Houd het lesrooster de komende tijd goed in de gaten.
Vanaf 20 december gaan we, als de dan geldende maatregelen het toelaten, weer terug naar het vertrouwde lesrooster.
We hopen van harte dat het iedereen goed gaat en ontspanning kan blijven zoeken in ons mooie Yoga Centrum.

Coronamaatregelen

06 NOVEMBER 2021

Wij hadden onze eerste nieuwsbrief heel anders voorgesteld. Vanaf zaterdag 6 november gelden weer nieuwe coronamaatregelen waaraan wij ons moeten houden.

We vragen het volgende:
 • Breng je eigen handdoek en/of yogamatje mee om over het studio yogamatje te leggen. (matjes liggen klaar)
 • Eventueel een extra handoek om over het kussentje of bolster te leggen.
 • Zoveel mogelijk afstand houden: Houd rekening met elkaar in het halletje en blijf daar zo kort mogelijk.
 • We vragen je de richtlijnen van het RIVM op te volgen en blijf alert op de algemene hygiënemaatregelen.
Welke maatregelen treffen wij:
 • Handgel, papieren tissues en spray voor het yogamatje zijn aanwezig.
 • De yoga ruimte wordt regelmatig geventileerd.
 • Toiletten worden veelvuldig schoongemaakt en gedesinfecteerd.
 • Bij binnenkomst vragen we je middels de QR code om een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een testbewijs te laten zien.

Wij hadden dit ook heel graag anders gezien en hopen dat het van korte duur zal zijn. We hopen van harte dat het iedereen goed gaat en ontspanning kan blijven zoeken in ons mooie Yoga Centrum. Wij blijven iedereen met enthousiasme ontvangen en zien jullie graag op de yogamat met een lekker kopje thee.

 

Yoga Centrum Dongen is gestart!

04 NOVEMBER 2021

We zijn op 1 november gestart met de eerste lessen. Wat een positiviteit! Heel veel blije gezichten gezien op de yogamat. Zo fijn om mensen blij in de yoga- en pilates lessen te zien bij onze prachtige docenten Mascha, Lindy en Inge. Ontspannen een les volgen en er kracht uithalen. De fijne lessen in combinatie met de sfeervolle ruimte geeft een ieder vernieuwde energie.

 

Yoga Centrum Dongen is gestart!

04 NOVEMBER 2021

We zijn op 1 november gestart met de eerste lessen. Wat een positiviteit! Heel veel blije gezichten gezien op de yogamat. Zo fijn om mensen blij in de yoga- en pilates lessen te zien bij onze prachtige docenten Mascha, Lindy en Inge. Ontspannen een les volgen en er kracht uithalen. De fijne lessen in combinatie met de sfeervolle ruimte geeft een ieder vernieuwde energie.